En aquesta edició, i per tal d'adequar-se a la normativa actual d'aforaments i distàncies, s'ha cercat un nou emplaçament a Avinyó que permetrà comptar amb espais més grans i algun a l'exterior, i que permetran recuperar la mobilitat dels grups de públic d'un espai a l'altre per a poder veure la totalitat d'espectacles.
El divendres 2 de juliol la programació serà a les 10 del vespre al teatre El Catalunya i es comptarà amb tres companyies programades consecutivament. I el dissabte 3 es podran veure les nou companyies restants programades en tres blocs des d'1/4 de 6 de la tarda fins a les 11 de la nit. En aquesta jornada, cada companyia realitzarà tres passis de l'espectacle, i el públic serà dividit en tres grups que voltaran pels diversos espais i podran veure la totalitat dels espectacles.
El Festival en xarxa Test continuarà durant els mesos d'octubre i novembre a la resta dels dotze municipis que conformen la xarxa. En aquest cas, de la programació d'Avinyó, acolliran de tres a cinc espectacles per municipi i aquests conformaran una programació que es desplegarà durant un matí o una tarda per diversos espais de les poblacions.
[h3]Finançament[/h3]
Aquesta edició del Festival Test té un pressupost total de 30.000 euros. Està finançat pels Ajuntaments que acullen els espectacles i rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages.
[h3]Apropar nous llenguatges i formats escènics[/h3]
El Festival Test neix, entre d'altres motius, per l'interès que provoquen al jurat (conformat per regidors i tècnics de diversos municipis) d'algunes de les propostes presentades a les convocatòries de Testimoni Escènic i que degut a la seva curta durada, o singularitat de l'espectacle, no es contemplava l'opció d'incloure-les en una programació habitual. Es va apostar per aquest format de Festival que permet agrupar alguns d'aquests tipus d'espectacles, i així conformar una programació singular a diversos municipis de la Catalunya Central.
Programació del Test 2021 by La muntanya russa on Scribd