Aquest dissabte el parc de l'Agulla va acollir la 18a Moguda a l'Agulla del CAE. Una Moguda que aquest any estava batejada com “La Moguda més bèstia”. I és que des del CAE s'ha volgut dedicar aquesta edició a la commemoració de l'any Llull i, amb aquest objectiu, agafant com a punt de referència El llibre de les bèsties, bona part de les activitats programades estaven ambientades i relacionades amb món dels animals.
Per això no es va fer estrany que a mitja tarda, el parc de l'Agulla s'omplís de persones que duien al cap un lleó, una guineu, un elefant, un drac o una serp. Era el resultat dels cinc tallers d'elaboració de viseres, les activitats que van tenir la major participació.
La Moguda d'aquest any va presentar força novetats, tant pel que fa als aspectes organitzatius com al desenvolupament de la mateixa activitat. Pel que fa a l'organització, bona part de les activitats que s'hi van fer varen ser dissenyades i dinamitzades per un grup de joves que en aquests moments s'estan formant al CAE com a monitors i monitores en el marc d'un programa de garantia juvenil.
Per altra banda es modificar la distribució habitual de les activitats de la Moguda –tallers, jocs, activitats, viseres, etc...-, barrejant-les i repartint-les en cinc grans espais, cadascun d'ells amb un animal identificatiu. També es varen senyalitzar aquestes cinc zones amb colors diferents i amb un gran plafó de l'animal.
A diferència de les edicions anteriors, la Moguda va finalitzar amb un espectacle itinerant, que va anar aplegant els nens i nenes i els seus pares i mares cap a una esplanada central on va acabar la festa amb un ball de la Tremenda -el drac de la secció infantil de Xàldiga- i amb l'animació de grup La Banda Guillada.
Aquest any la Moguda ha celebrat la seva 18 edició. El que va néixer l'any 1999 sota el nom Agulla Express: canvia el teu tren de via –una activitat de cloenda d'un programa del CAE adreçat als esplais amb l'objectiu de treballar la violència juvenil- s'ha consolidat com a una gran festa per a les famílies i les entitats d'educació en el lleure. Això va quedar palès en aquesta edició, ja que amb un dia rúfol, a les 5 de la tarda el Parc de l'Agulla es va començar a omplir de famílies disposades a gaudir d'aquesta festa.
La Moguda a l'Agulla està organitzada pel CAE i compta amb un nombre important d'entitats col·laboradores: l'Associació de Veïns de la Font, La Roda d'Espectacles Infantils, el Parc de la Sèquia, Xàldiga Taller de Festes i la Fundació La Xarranca. Econòmicament hi donen suport l'Ajuntament de Manresa i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
El CAE celebra la seva Moguda a l'Agulla més «bèstia»
La pluja d'aquest cap de setmana va fer una treva el dissabte a la tarda i va permetre la celebració, amb tota normalitat, de la 18a edició de la festa
ARA A PORTADA
-
Manresa redefineix la ZBE: molt més petita i sense activació fins com a mínim el 2028 Pere Fontanals
-
Manresa guanya 282 arbres nous aquest hivern i supera les 1.200 plantacions en tres anys Pere Fontanals
-
-
L'Associació de Futbolistes espanyola confirma que el CE Manresa ja no manté deutes amb els jugadors Pere Fontanals
-
Creu Roja Bages atén més de 6.000 persones el 2024 i constata la persistència de la vulnerabilitat Pere Fontanals
Publicat el 09 de maig de 2016 a les 17:55
Actualitzat el 09 de maig de 2016 a les 18:01
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Xevi presenta a Manresa el llibre «No perdem la il·lusió», un manual de màgia per a petits i grans
-
Cultura i Mitjans Foto Art Manresa serà l'entitat administradora de la Festa de la Llum 2026
-
Cultura i Mitjans La Fira Mediterrània 2025 reivindica el seu rol com a motor creatiu de les arts d'arrel
-
Cultura i Mitjans Montserrat reforça la seva connexió amb la Catalunya Nord gràcies a l'ampliació del Camí Oliba
-
Cultura i Mitjans Nou famílies participen en la trobada mensual de Playmobil Manresa
-
Cultura i Mitjans El Festival Art en Cicle tanca edició amb literatura i música d'arrel a Súria