El Kursaal proposa setze espectacles per a la sala petita la propera temporada

L’espai consolida una programació entre setmana, amb música i teatre de petit format

Publicat el 17 de juliol de 2009 a les 13:05
La sala petita del Kursaal es consolida com a un espai de programació cultural entre setmana a Manresa, i entre setembre i desembre oferirà un total de 16 espectacles de gèneres diversos de petit format.

Pel que fa a teatre, l’oferta d’espectacles de la sala petita i que complementa els de la sala gran, inclou aquest semestre ‘Volem anar al Tibidabo’ (amb la manresana Alícia Puertas), i l’espectacle de titelles ‘Avi Ramon’ dues obres que tracten amb sensibilitat l’Alzheimer; ‘Búfals’, el darrer espectacle de la trilogia de Pau Miró que formen ‘Girafes’ i ‘Lleons’,  i també la ‘La Maternitat d’Elna’, l’obra basada en la novel•la homònima d’Assumpta Montellà. A la sala petita també hi haurà l’espectacle de dansa contemporània ‘Suècia’; i les propostes ‘Las Gallegas’, (un muntatge entre el teatre còmic i el clown) i ‘Exitus’, (una nova història de Titzina Teatre) totes dues, obres que tracten el tema de la mort des d’una vessant còmica o tragicòmica.

A més a més, grups de música que en aquests moments s’estan fent un lloc en el panorama musical del país, com Élena, Mazoni o Dept també es podran veure aquesta temporada a la sala petita. Seguint l’aposta pel grups locals emergents, els manresans Efedefunk també hi actuaran.  Toti Soler amb seu espectacle ‘Guitarra catalana’ passarà també per la sala petita. I no hi faltarà la música clàssica; d’una banda amb la formació Spanish Brass Luur Metalls, una de les millors d’Europa; i també amb un concert de piano  a càrrec d’Albert Guinovart i, finalment, amb un Duet de clarinet i piano format per Miquel Ramon i Andreu Gallen, guanyador de la darrera edició dels Premis Pòdiums de Música de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada. Per commemorar el 25è aniversari del col•lectiu interdisciplinari Quaderns de Taller, Manel Camp i Josep Padró han preparat un espectacle en què actuaran Manel Camp i Ensemble Alquímia.

Primer cicle de Lectures dramatitzades
Aquesta propera temporada, la sala Petita del Kursaal acollirà també la representació dels darrers 4 espectacles del Primer Cicle de Lectures Dramatitzades, organitzat pel Centre Dramàtic del Bages (CDB) i Manresana d'Equipaments Escènics (MEES). Es tracta d’’Excés. Escenes dels darrers dies’, de Neil Labute (9 d’octubre), 'Tick, Tick, Boom’ de Johnattan Larson (23 d’octubre), ‘Jardí de dones’ de Jaume Melendres (13 de novembre), ‘L’amant’ de Harold Pinter (11 de desembre).

Entrades a la venda a partir del dimarts, 1 de setembre
Les entrades per als espectacles de la Sala Petita del Kursaal es podran comprar a partir del dimarts, 1 de setembre. Com és habitual són entrades sense numerar i costaran 10 euros, però 8 amb el carnet Galliner i 6 per als joves. A més, hi ha l’oferta 3 x 2, en què comprant 3 espectacles, només se’n paguen 2. Es poden comprar a les taquilles del Kursaal de dimarts a divendres de 18 a 21h, dissabtes de 10 a 13 i de 18 a 21h, per telèfon (93 8723636) i una hora abans de cada funció. També es poden comprar per Internet a la pàgina www.kursaal.cat

24 de setembre – AVI RAMON, Teatre-titelles
1 d’octubre – ÉLENA. Pop rock
7 d’octubre – VOLEM ANAR AL TIBIDABO (teatre)
8 d’octubre – DEPT (POP ROCK)
14 d’octubre – SPANICH BRASS LUUR METALLS (música de cambra)
15 d’octubre – QUADERNS DE TALLER (música de cambra)
21 d’octubre – BÚFALS (teatre)
29 d’octubre – ALBERT GUINOVART (música clàssica)
11 de novembre – SUÈCIA (dansa contemporània)
18 de novembre – EXITUS (teatre tragicòmic)
19 de novembre – LAS GALLEGAS (còmic clown)
25 de novembre – LA MATERNITAT D’ELNA (teatre històric)
26 de novembre – TOTI SOLER (jazz-fusió)
2 de desembre – DUET DE CLARINET I PIANO. Premis Pòdiums (música clàssica)
3 de desembre – MAZONI (pop rock)
10 de desembre – EFEDEFUNK (funk rock)

TEATRE -TITELLES
Dijous, 24 de setembre– 21 h
Avi Ramon
Teatre NU
Direcció escènica i dramatúrgia: Víctor Borràs i Gasch
Intèrprets: Núria Crosas i Barcia, Montse Rodríguez i Clusella
Avi Ramon és un espectacle sobre l'estimació als avis, sobre la voluntat de mantenir viva la seva memòria. El muntatge s'endinsa en els vincles afectius que existeixen entre la gent gran i els infants, en la relació entre algú que està començant a viure i algú que ha anat acumulant una llarga experiència al llarg dels anys.

POP ROCK
Dijous, 1 d’octubre – 21 h
Èlena
Un cafè, setanta matins
Veu: Helena Miquel
Bateria: Víctor Francisco
Guitarra: Raül Moya
Baix: Dani R. Jones
Guitarra: Marc Marés
Tendresa i delicadesa embolcallen les cançons del quintet que encapçala Helena Miquel (component també de Facto Delafé y Las Flores Azules). ‘Un cafè setanta matins’ és el debut en català del grup.

TEATRE
Dimecres, 7 d’octubre – 21 h
‘Volem anar al Tibidabo’
Text i direcció: Cristina Clemente
Repartiment: Roser Blanch, Clara Cols, Alícia Puertas
Dues germanes de vint i pocs anys reben la notícia que la seva mare pateix Alzheimer. Una història íntima que llança una mirada diferent, fugint del tòpic dramàtic i fugint de l’aire tràgic que malauradament comporta la irrupció d’una malaltia com l’Alzheimer en una família qualsevol.

POP-ROCK
Dijous, 8 d’octubre
Dept
X
Veu i guitarra: David Rosell
Teclats: Txero Albà
Baix: Pere Borralleras
Bateria: Gabi Codina
La formació manresana celebra enguany el seus desè aniversari, i ho ha fet publicant un nou treball, ‘X’ el 5è àlbum. Un disc amb trezte cançons que destaca per un estil més madur, intens, contundent; més rocker.

MÚSICA DE CAMBRA
Dimecres, 14 d’octubre 21 h
Spanish Brass Luur Metalls
Trompeta: Carlos Benetó Grau, Juanjo Serna Salvador
Trompta: Manuel Pérez Ortega
Trombó: Indalecio Bonet Manrique
Tuba: Sergio Finca Quirós
Fa 20 anys, cinc músics valencians van crear un projecte musical eclèctic i innovador, que han desenvolupat al llarg dels anys en els camps de la interpretació, la pedagogia i la creació musical. El repertori és un dels aspectes més acurats de les seves actuacions, juntament amb la posada en escena. Per això són un dels grups de metall més destacats d’Europa.

MÚSICA DE CAMBRA
Dijous, 15 d’octubre – 21h
Quaders de Taller
Música: Manel Camp  i  Josep Padró
Piano: Manel Camp
Ensemble Alquímia
Flauta: Àngels Rios
Violí: Ariadna Padró
Violí: Miquel Córdoba
Viola: Laia Besalduch
Violoncel: Anna Costa
En aquest concert, els dos músics pertanyents al col•lectiu interdisciplinari “Quaderns de taller”, oferiran una mostra de les seves aportacions creatives, produïdes al llarg dels 25 anys de la seva trajectòria.

TEATRE
Dimecres, 21 d’octubre – 21 h
‘Búfals’
Cia Menudos
Autor i director: Pau Miró
Interpreten: Anna Alarcón, Albert Ausellé, Helena Font, Bernat Quintana i Òscar Muñoz
Búfals, com si d’un conte es tractés, aborda els vincles familiars en una educació de supervivència... Búfals forma part de la trilogia: Búfals, Lleons i Girafes; tres textos que aborden des de perspectives diferents els vincles familiars, i també els desequilibris, l’agressivitat i la solitud que genera el creixement en les grans ciutats.

MÚSICA CLÀSSICA
Dijous, 29 d’octubre – 21h
Albert Guinovart
Un dels músics més complets i polifacètics del nostre país serà a la sala petita del Kursaal per oferir un concert d’autors de l’època del romanticisme. Interpretarà Haydn (1732-1809) en el marc del bicentenari de la seva mort, i Mendelssohn (1809-1847), amb motiu del bicentenari del seu naixement; i també Albéniz (1860-1909), amb motiu del centenari de la seva mort.

DANSA
Dimecres, 11 de novembre – 21h
Suècia
La Veronal
Direcció i Coreografia: Marcos Morau
Intèrprets: Lorena Nogal i Anna Hierro
Dramatúrgia: Pablo Gisbert
Música: Kevin Volans, Tchaikovsky i El perro del mar
Suècia parla de la relació entre un home i una dona que avancen per la innocència, l'adolescència, el conflicte i el desig. El fred els empeny i els acosta. Dos personatges curiosos i vulgars, espantats i sensuals que ens tornen a aquest estat d'inseguretat davant d'un mateix.

TEATRE
Dimecres, 18 de novembre – 21 h
Èxitus
Titzina Teatre
Espectacle en castellà
Actors: Diego Lorca y Pako Merino Autors: Diego Lorca y Pako Merino Direcció: Diego Lorca y Pako Merino
Titzina torna a Manresa amb una nova història.  Un funerari, un home a la recerca de feina, un directiu d’un laboratori farmacèutic i un advocat entremesclen les seves vides. Quatre persones s’enfronten a la mort des de punts de vista tan diversos com el d’una professió, una tragèdia o un acte irreversible de la vida.

CÒMIC-CLOWN
Dijous, 19 de novembre – 21h
Las Gallegas
Companya Lolita Corina
Intèrprets: Lola García i Coral Ros
Direcció: Àlex Navarro
Espectacle en castellà
A la frontera entre el teatre còmic i el clown, “Las gallegas” ens descobreixen la seva particular visió d’un viatge a través de la mort. Apareixen a l’escenari del seu propi funeral ingènues a la seva nova realitat comèdia i clown  ens acompanyen en el viatge de “Las gallegas” des del seu funeral fins a la seva transformació en fantasmes “professionals”.

TEATRE
Dimecres, 25 de novembre – 21 h
La Maternitat d’Elna
Projecte Galilei
Direcció: Josep Galindo
Dramatúrgia: Pablo Ley (basada en l'obra homònima d'Assumpta Montellà)
Intèrprets: Rosa Galindo (actriu) i Luc-Olivier Sánchez (pianista)
La Maternitat d’Elna descobreix un dels capítols més dramàtics i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants, fills d’exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en els camps de refugiats republicans a la Catalunya Nord i que van ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.

MÚSICA
Dijous, 26 de novembre – 21h
Toti Soler
Guitarra catalana
Guitarra: Toti Soler
Percussió: Lluís Cartes
Contrabaix: Marc Prat
El reconegut guitarrista català, oferirà a Manresa un concert al seu estil particular: “una fusió de diferents tècniques guitarrístiques i formes musicals que perfectament poden portar aquesta, diguem-ne, denominació d'origen”. Això és ‘Guitarra catalana’

MÚSICA
Dimecres, 2 de desembre – 21h
Premis Pòdiums de Música de Cambra
Duet de clarinet i piano
Clarinet: Miquel Ramos
Piano: Andreu Gallen
El duet format per Andreu Gallen i Miquel Ramos van guanyar la XVIIa edició dels Premis Podiums de Música de Cambra que atorga l’escola de música de Sant Joan de Vilatorrada. Interpretaran obres de Shumann, Poulenc, Berg i Bramhs.

POP-ROCK
Dijous, 3 de desembre – 21h
Mazoni
Veu, guitarres, piano, theremin i programacions: Jaume Pla
Guitarres: Jordi Rudé
Baix i veus: Miquel Sospedra
Bateria: Aleix Bou
Bateria, percussió i veus: Toni Molina
La faceta més guerrillera de Jaume Pla (La Bisbal, 1977) és al seu nou disc ‘Eufòria 5 - Esperança 0’, que va sortir al mercat el febrer de 2009. Ressaca, caos, psiquedèlia, mala llet, recerca, curiositat, i llibertat governen el disc més honest, inconformista i sincer de Mazoni.

MÚSICA
Dijous, 10 de desembre – 21 h
Efedefunk
Veu principal: Quim Morales
Baix: Joan R. Llamas
Guitarra: Marc Vilanova
Bateria: Ignasi Llovet
Trombó: Joan R. Quirante
Saxo: Sergi Quirante
Trompeta: Joan Fons
Una banda bagenca formada l’any 2007 amb components de diverses formacions amb l’objectiu de crear un estil de funky accessible a tots els públics. La banda està inspirada per multitud d’influències musicals dels seus diferents components. Una sòlida base de funk i rock, però amb aportacions de pop, latin i flamenc donen forma al repertori actual.