
El Pessebre Vivent del Pont Llarg se celebrarà el dia de Sant Esteve. Foto: Sussi Garcia
Aquest 26 de desembre torna el Pessebre Vivent del Pont Llarg, organitzat des de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança del Barri Mión-Puigberenguer. En les dues passades edicions es va expandir cap al Regadiu de Manresa i aquest any es renovarà pràcticament tot, concentrant el recorregut a la zona del Poal.
Enguany es trobarà representat totalment a la zona de l'aqüeducte de la Sèquia de Manresa i les primeres cases del Regadiu. Per tant, tot ell serà una novetat. S'ha treballat en l'ampliació i perfeccionament de l'escenificació que, en aquesta edició, compta amb 30 escenes i 230 figurants, apart d'un nodrit grup d'animals de granja (vaques, ovelles, cavalls, ponis, burros, conills, gallines...).
Les escenes recullen l'estil de vida de l'època i recreen escenes històriques i bíbliques de la tradició pessebrística, així com de la vida diària del poble amb la recreació de la vida al camp, els animals, els oficis o les escenes casolanes. La primera escena estarà situada al costat del Torrent del Poal, al pati de l'antiga Fàbrica dels Tints, per a continuar a Cal Tunic, Cal Santasusana, Granja Casanovas i Cal Ti. S'ocupen les eres de totes les cases i el Camí de Joncadella. Es tractarà d'un circuit circular amb entrada i sortida pel Camí de Joncadella, entrant i sortint de les cases de pagès.
Les altres novetats venen a solucionar mancances o aspectes a millorar que es van valorar respecte de l'edició passada, com seria la millora de la il·luminació i tractar de millorar l'accés al Pessebre, intentant evitar les cues a l'entrada. Per aquesta raó, s'habilitaran tres punts de venda d'entrades abans de l'accés al circuit del Pessebre, independents de la mateixa entrada. Seguint la tradició, es podran comprar les entrades anticipades al Teatre Kursaal. El preu de l'entrada serà de 3 euros i gratuït fins als 10 anys i, en cas d'anul·lació de l'acte. En cas d'inclemències atmosfèriques que provoquessin la no celebració de les representacions, l'import de les entrades comprades anticipadament es retornaria previ anunci del lloc i data.
A l'entrada hi tornarà a haver un punt de recollida de joguines per tal que cap nen es quedi sense joguina, col·laborant amb Creu Roja Joventut. Les joguines hauran de ser noves (es recomana que siguin de les que potenciïn la imaginació i la creativitat, que reflecteixin valors socials educatius i no bèl·lics, jocs cooperatius i col·lectius i joguines segures...).
Tot l'esdeveniment està organitzat des de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, sota les directrius d'una Comissió Organitzadora formada per Joan Aurich, Lluís Calvet, Jordi Casasayas, Antonio Garcia, Verònica López, Maria Martínez, Matilde Puigrodon, Jesús Pujol, Àngels Serentill, Rosa Serentill, Toni Torres, Teresa Tuneu, Carles Valero i Joan Vicens; i compta amb l'ajut incondicional dels veïns de les cases de pagès del Poal que han cedit els espais, els seus estris i animals, així com la seva presència i voluntat, junt amb els figurants que provenen, no només de la zona del Poal, sinó de tota Manresa a títol personal o estant relacionats amb la Parròquia, com seria el grup de teatre infantil dirigit per la Loly Campos, o el Centre de Cultura. Se segueix comptant amb la col·laboració dels Armats de Manresa, dirigits pel Joan Lladó i el grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou, coordinats pel Jaume Puig. Aquest any s'incorpora el grup de tabalers Asmodaics & Goliaters, dirigits per la cap de tabalers Sílvia Traveset.
Es farà la representació en passes continus, seguint el circuit circular, a partir de les 7 de la tarda, fins a les 9 del vespre.