Fes una visita exclusiva al nou Museu del Barroc de Catalunya abans que obri

L'Aina Font Torra t'acompanya a les entranyes del museu que obrirà la propera Festa de la Llum, el 21 de febrer

Publicat el 02 de febrer de 2024 a les 16:06
Actualitzat el 06 de febrer de 2024 a les 14:33
[youtubedestacat]https://www.youtube.com/watch?v=EdIp4OYMJUI[/youtubedestacat]
Vols ser el primer en visitar el nou Museu del Barroc de Catalunya que obrirà les portes a Manresa el proper 21 de febrer coincidint amb la Festa de la Llum? L'Aina Font Torra, periodista de NacióManresa, t'acompanya a les entranyes del museu i t'explica, juntament amb l'Anna Comas Vives, tècnica del nou equipament, els detalls, el funcionament i les innovacions de les seves instal·lacions.

Ubicat a l'antic Col·legi de Sant Ignasi, aquest equipament que pretén ser la meca de l'art barroc del nostre país, és la pedra angular d'un ambiciós projecte de l'Ajuntament de Manresa que pretenia rehabilitar de cap a peus aquest emblemàtic edifici construït a mitjan segle XVIII.
[intext1]
Amb una superfície de 9.121 metres quadrats, el renovat antic Col·legi de Sant Ignasi compta amb diversos espais diferenciats, el més important dels quals és el Museu del Barroc de Catalunya, que, si bé acabarà ocupant la totalitat de la primera planta, actualment se n'han museïtzat 675 m2 a l'espera que es posi en marxa la segona fase del projecte.

[noticia]113521[/noticia]
El Museu del Barroc de Catalunya acull les obres més representatives del barroc català, amb un total de 182 peces. Així mateix, també inclou dotze recursos audiovisuals i cinc de sonors. Tot plegat, per fer redescobrir el llegat artístic de cèlebres autors com Antoni Viladomat Manalt, Joaquim Juncosa, Francesc Tramulles i Roig, Francesc Pla Duran, Pere Cuquet o Josep Bernat Flaugier, i per posar en valor un art força menyspreat a casa nostra degut als estereotips que durant segles l'han identificat amb la foscor i la decadència.
[intext2]
Amb la voluntat de conèixer aquest nou espai de referència a nivell català, hem demanat a l'Anna Comas Vives, tècnica del Museu, que ens faci cinc cèntims del que ens hi trobarem si l'anem a visitar.

[naciomanresa]