
Un grup de jugadors disputant-se els primers llocs en el joc del Carcassone de l'edició passada. Foto: CAE.
El CAE ha obert el període d'inscripcions per participar al 7è Torneig de Carcassonne de la Llum, que es farà el dijous, 19 de febrer, al Cafè del Taller. El torneig incorpora les
expansions creades pel Club del Joc del CAE per ambientar-lo als fets del misteri de la
Llum.
A les nou del vespre es confirmaran les inscripcions i es farà el sorteig de la primera ronda de partides i, al cap de mitja hora s'iniciarà la competició. La segona i tercera ronda es faran utilitzant el sistema suís de competició que afavoreix que els jugadors sempre juguin amb altres participants que tinguin puntuacions similars.
Les partides es faran utilitzant el joc bàsic del Carcassonne amb les 3 ampliacions creades pel Club del Joc del CAE: "La misteriosa Llum", "El bisbe Galceran" i "El Rei Pere III", que tenen com a finalitat complementar el joc original, ambientant-lo amb els fets i els personatges del misteri de la Llum de Manresa.
Novetats d'enguany
Una novetat d'aquesta edició és que les ciutats formades per dues peces passaran a donar 4 punts, en comptes dels 2 que donaven fins ara. Aquesta és una regla que ja fa temps que el creador del joc, Hans im Glück, va introduir però que Devir Iberia –editorial que comercialitza el Carcassonne a l'estat- no l'havia incorporat en els seus jocs fins ara.
Per donar més ambient a l'activitat es recomana als jugadors venir vestits de l'època medieval. Entre els participants disfressats es farà un sorteig de jocs.
Els guanyadors, al Campeonato Nacional de Carcassonne
Tal com ha passat els darrers anys, el Torneig de Carcassonne de la Llum està considerat un torneig classificatori del Campeonato Nacional de Carcassonne.
Els tres primers classificats tindran una plaça reservada per participar en aquest campionat d'abast estatal que es farà al mes de juliol.
El Carcassonne és un joc de taula ambientat a l'època medieval en el qual es jugadors han de col·locar estratègicament les seves peces per poder controlar ciutats, camins, monestirs i camps. A mesura que es va jugant es va creant el tauler de joc a partir de les peces que cada jugador va col·locant. El resultat de la partida és incert fins al final quan el darrer recompte de punts pot fer variar notablement les puntuacions obtingudes fins aquell moment.
Des del Club del Joc del CAE es convida a tothom qui vulgui aprendre el joc o a millorar ne la tècnica a participar a les sessions de les Nits de Joc que el Club del Joc programa tots els dijous, a dos quarts de deu del vespre, al Cafè del Taller.
Es pot trobar més informació i fer les inscripcions al web del CAE www.cae.cat.