La Banda Simfònica de Badalona omple Montserrat en un concert benèfic inèdit

Els fons es destinaran a ampliar el banc d'instruments de l'Escolania i per a l'obra social de Sant Joan de Déu

Publicat el 26 de maig de 2019 a les 09:03
La Banda Simfònica de Badalona ha protagonitzat, aquesta nit, un concert inèdit a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. Unes 400 persones no s'han volgut perdre el concert benèfic que ha organitzat l'abadia per recollir fons en benefici de l'Escolania i de l'Obra Social de Sant Joan de Déu. Manel Barea, director de la banda i exprofessor de l'Escolania, ha reconegut a l'ACN la singularitat de la cita. I és que la basílica mai havia viscut cap concert d'aquestes característiques, amb una banda formada amb prop de 90 músics.

Barea, qui va ser professor de trompa a l'Escolania de Montserrat durant més de tres dècades, ha estat un dels impulsors de la iniciativa. A banda dels músics de la banda, el concert ha comptat amb Vicenç Prunés a l'orgue, Maria Rosa Raventós i Sonia Barea al violoncel, Joan Susana Marco a la trompeta, i Joan Camps i Gerard Comellas a la trompa. El director, que ha abandonat la batuta en alguns moments per posar-se davant del piano, ha reconegut que es tracta d'una suma d'interpretes “poc habitual, però la causa s'ho mereixia", ha dit.

Els fons recollits amb la venda de les entrades del concert es repartiran a parts iguals. D'una banda, a l'Escolania de Montserrat, que necessita ampliar el seu banc d'instruments. I és que els escolans estudien dos instruments i, sovint, les famílies no disposen de recursos per adquirir-los. Per aquest motiu, l'Escolania disposa d'un banc d'instruments que cedeix a les famílies que no en poden adquirir un. A hores d'ara, està resultant insuficient i obliga als alumnes a compartir-los. L'altre meitat dels fons recaptats es destinaran a l'Obra Social de Sant Joan de Déu, que ajuda a millorar l'atenció i les situacions d'exclusió que viuen moltes persones.

El concert, que s'ha perllongat durant més d'una hora i mitja, ha arrencat amb un poema simfònic dedicat a la ciutat de Badalona. Les peces han combinat música tradicional i del segle XXI. Els moments més àlgids s'han viscut quan Raventós, impulsora de la iniciativa, ha volgut dedicar una de les peces a totes aquelles persones “que passen dificultats” i quan al col·lectiu de músics si ha sumat la veu d'un alumne de l'Escolania.