L'Esbart Dansaire Santvicentí presenta dissabte «De Rem i de Vela»

S'interpretarà a les 10 de la nit a la plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç

Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:30h
El proper dissabte, Sant Vicenç viurà una nova estrena de l'Esbart Dansaire Santvicentí. En aquest cas es tracta de De Rem i de Vela un espectacle de creació pròpia en què hi conflueixen música, poesia i dansa. 

El nou muntantge s'endinsa en el món de les Havaneres, en aquesta ocasió, interpretades pel grup gironí Les Anxovetes, juntament amb els poemes de Josep Maria de Segarra, extrets del llibre Cançons de Rem i de Vela, escrit l'any 1923. Tot plegat, amb la intenció de transportar l'espectador a algun poble de la costa Brava, on les històries, vivències i sentiments prenen forma a través de la dansa.

Amb disseny de vestuari d'Alba Malo, coreografies de Noèlia Arjona i assessorament de Ma. Alba Grauvilardell, 20 dansaires donen vida al nou muntatge, amb cançons tradicionals, però carregades d'aire fresc, amb el propòsit de fer gaudir els espectadors d'una manera diferent de veure i sentir les havaneres.

L'espectacle tindrà lloc dissabte 2 de Juliol a les 10 de la nit, a la Plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. Les entrades tenen un preu de 8 euros i es poden adquirir anticipadament a Jordi Largo Fotògraf, o bé el mateix dia de l'estrena a la Plaça.

Envoltats d'aire mariner

I per tal d'aconseguir transportar el públic a un poble de costa, la Plaça de l'Ajuntament del municipi santvicentí farà un salt en el temps i es transformarà totalment. Així, la gent que ho vulgui podrà passejar, seure en un cafè de l'època o prendre una tapa mentre les barques arriben a port. I és que l'entitat santvicentina Ceps i Manduca prepararà tot un seguit de tapes marineres que faran les delícies dels espectadors, que podran degustar-les abans i després de l'espectacle.

L'Escola de Dansa també hi participa

"De Rem i de Vela" s'estrenarà a la segona part de l'espectacle. La primera estarà dedicada, en gran part, a l'Escola de Dansa de l'Esbart, amb la participació d'una quarantena de nens i nenes a partir de tres anys, que faran una demostració dels passos i danses apreses al llarg del curs, amb balls com El Jan Petit, Ball de Cascavells, Ball Francès o el Contrapàs de Sant Genís, entre d'altres. Uns balls que es combinaran amb els del cos de dansa, que interpretaran El Ball Pla d'Alinyà, L'Hereu Riera i l'Aubada.