Una quarantena de persones assisteixen a la presentació del numero cent de la revista Dovella

El número cent de la revista està dedicat al PIRNA

Publicat el 17 de setembre de 2009 a les 21:25

Antoni Daura, Sònia Díaz i Francesc Carné, durant la presentació. Jordi Bovehí Castañé

Aquest vespre, a l’Auditori de la Caixa de Manresa de la Plaça de l’Om, s’ha dut a terme la presentació de l’edició numero cent de la revista manresana Dovella, dedicat al Pla Integral de Revitalització del Nucli Antic (PIRNA) de Manresa, concretament a la tercera jornada que es va celebrar el novembre del 2008 que va organitzar l’Ajuntament de Manresa, l'empresa FORUM, el Centre d’Estudis del Bages, la delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages. La revista Dovella, des de la seva primera edició l’any 1981, ha estat i és l'ànima del Centre d’Estudis del Bages. Aquesta publicació ha tingut continuïtat fins a l'actualitat, gràcies a la col•laboració de molta gent que han aportat o cedit treballs inèdits dels més diversos àmbits de les Ciències Humanes i Socials. Tanmateix la revista ha servit perquè aquesta tasca d'investigadors docents, universitaris i investigadors no quedés arraconada i aparegués a la llum. La publicació també ofereix a tothom que ho vulgui la possibilitat de publicar articles d'interès que tinguin a veure amb els àmbits d'estudi esmentats, especialment de la comarca del Bages.

L’acte d’avui ha començat a les vuit del vespre en punt, la presentació ha anat a càrrec de la regidora d’urbanisme de Manresa Àngels Mas. Els ponents convidats a la jornada d’enguany eren Antoni Daura (de la revista Dovella), Francesc Carné, (de l’empresa FORUM) i Sonia Díaz (regidora del districte de la zona centre).

L’historiador local Francesc Comas i Closas, ha tancat la jornada amb un resum del monogràfic titulat “Nucli Antic: El passat es fa present”, que es podrà llegir a l’edició numero cent de la revista. Comas ha destacat deu elements d’unió entre el passat i el present de la ciutat: la construcció i destrucció de les muralles, les vies urbanes, els espais ocupats per societats marginals, les obres d’interès industrial i artesanal, els serveis urbans, les construccions socials i eclesiàstiques, els edificis de govern, les vies de comunicació i els palaus privats i convents d’ordres mendicants.

L'historiador Francesc Comas i Closas ha tancat la jornada. Jordi Bonvehí Castañé