
Aquest dissabte, 14 d'abril, el CAE organitza una nova edició de la Tarda de Tamborí a la Plaça del Milcentenari. L'activitat s'adreça als grups de grans dels centres d'esplai i agrupaments escoltes. A 2/4 de 5 es farà l'acollida dels equips, l'explicació del joc i l'organització dels partits. Aquests es faran de 5 a 7 i la tarda s'acabarà amb un berenar per a tots els participants.
L'objectiu d'aquesta activitat és triple: d'una banda promoure la relació entre els membres dels grups d'esplai, agrupaments escoltes i entitats d'educació en el lleure que hi ha a la comarca; en segon lloc donar a conèixer nous jocs i activitats esportives que poden esdevenir un recurs lúdic i educatiu per a aquestes entitats i, finalment, potenciar la plaça del Milcentenari com un espai públic de la ciutat que també pugui acollir activitats de caire lúdic.
El Tamborí és un esport que encara és molt desconegut a casa nostra. Pren el nom de l'instrument amb què es juga: una mena de pandereta que s'utilitza per colpejar la pilota. Hi juguen dos equips de 2 a 5 persones, depenent de si es juga a l'exterior o a l'interior. El joc es semblant al tennis amb la diferència que en el cas del Tamborí no hi ha una xarxa que separi els dos camps de joc. Té els seus orígens en diferents jocs de pilota que ja es practicaven a l'antiga Grècia i Roma. Des d'inicis de segle XX es practica a Itàlia i a França, però a partir dels anys 80 s'estén per diferents països d'Europa, entre els quals Catalunya i l'estat espanyol.
L'any 2008 es va crear la Federació Catalana de Tamborí, un organisme que coordina les competicions entre els diferents clubs que existeixen a casa nostra i que vetlla per la participació de Catalunya en les competicions internacionals. L'any 2011 les seleccions catalanes de Tamborí –la masculina i la femenina- es van estrenar oficialment en competicions internacionals al participar al 1r Campionat d'Europa de seleccions disputat a Gödöllö (Hongria).