A més a més, amb un pavelló ple, a la mitja part es va llegir el manifest que afirma que "el català ens uneix en la nostra diversitat, ens fa equip, ens fa més forts i ens situa amb veu pròpia al món; des del món de l'esport hem de ser referents davant la societat i especialment davant les noves generacions. Per això, ens comprometem a activar-nos i col·laborar per augmentar l'ús del català als nostres equips".
Aportació de veus i textos a través del Parla'm
Enguany, per la diada de Sant Jordi, Òmnium va presentar també la campanya Parla'm, per aconseguir que les tecnologies del món 4.0 es comuniquin amb l'usuari en català. Aquesta campanya té l'objectiu de recollir textos escrits i orals que ajudin a generar models de llengua per fer possible l'opció català en les noves tecnologies.L'Espai Òmnium, del carrer Sobrerroca, 38, de Manresa, disposa de tota la informació del Parla'm per a aquelles persones que hi vulguin participar d'alguna manera. S'hi poden aportar veus, textos, i també signatures digitalment per reclamar que Alexa, Siri i Google parlin en català. A l'Espai Òmnium s'ajudarà a les persones que estiguin interessades a aportar veus o textos a la campanya. També es poden fer aquestes aportacions directament a través de la pàgina web de la campanya, parlam.omnium.cat.
Òmnium Bages-Moianès també fa una crida a mitjans de comunicació, editorials, escriptors, streamers, universitats, i particulars, entre d'altres, a fer grans aportacions de veus i textos, també a través del Parla'm. Un material que Òmnium compartirà amb el Barcelona Supercomputing Center (col·laboradors de l'Aina), que els utilitzarà per entrenar reconeixedors i sintetitzadors de la parla, i per crear models de llenguatge en català.