
Mossèn Pujol va pronunciar el pregó de la Festa Major d'Oló. Foto: AjSMO
Amb una gran expectació, més de 250 persones van omplir dijous els jardins de l'Ajuntament de Santa Maria d'Oló esperant l'arribada de mossèn Josep Mª Pujol, molt conegut i estimat al poble i que va sorprendre a tothom arribant per la banda de pagès, aprofitant per ensenyar la zona a tres rwandesos que viuen amb ell, per a que pronunciés el pregó de la Festa Major.
Després d'una breu presentació de l'alcalde, Enric Güell i Sabata, Mossèn Pujol va prendre la paraula i va fer un pregó d'allò més olorós, evocant tots els seus records locals segons les olors que desprenien els diferents indrets del poble i els seus voltants.
Amb el seu estil natural i inconfusible, el pregoner va arrencar els somriures de tots els assistents i els va fer evocar escenes que potser tenien oblidades. Entre olors i colors, Mossèn Pujol va fer menció a les diferents associacions locals a què va estar vinculat o de les que en té algun record, dels diferents carrers, indrets i racons del poble, fent esment a la seva gent, citant els que veia entre el públic i també amb un record per als que ja ja no hi són. També va dedicar un breu comentari al genocidi rwandès, conflicte en el qual ell va resultar ferit i que el va fer tornar a Oló per passar-hi la recuperació.
Rwanda justament era el punt d'enllaç entre el pregó d'enguany i el plat fort de la primera nit de Festa Major, la projecció de la pel·lícula "Projecte Rwanda", dirigida per Sergi Cervera i protagonitzada per Ramon Godino o Mercè Sampietro, entre d'altres.
Les entrades ja s'havien esgotat 24h abans i el percentatge preestablert per vendre el mateix dia es va exhaurir amb rapidesa tan bon punt es van obrir portes. Una sala plena de gom a gom, amb 260 persones, van veure la pel·lícula i un cop finalitzada i abans de passar a degustar un piscolabis als jardins de l'Ajuntament, tot el públic va conversar amb el director i protagonista de la pel·lícula, Sergi Cervera, així com amb Esteve Rovira, director de la Riera, una cooperant de Vic, Anna Bach, i el mateix Mossèn Pujol que va aportar la seva experiència a la zona.