La Diputació de Barcelona ha presentat a l'Ajuntament de Talamanca dos projectes per futures actuacions en el municipi. Concretament s'ha lliurat l'avantprojecte d'adequació del Casal de la Quintana i un estudi d'optimització energètica del casal del poble. Els treballs els ha entregat aquest divendres el diputat d'Urbanisme i Habitatge, Joan Ramon Mut, a l'alcalde de Talamanca, Josep Tarin.
L'avantprojecte del Casal de la Quintana defineix quines serien les intervencions necessàries per adequar l'edifici existent a l'ús de casal, amb les condicions de seguretat i accessibilitat necessàries, i millorant-ne la seva funcionalitat, amb l'objectiu final de facilitar a l'Ajuntament les dades necessàries per a la presa de decisió sobre les actuacions a realitzar i poder redactar-ne el projecte executiu.
D'acord amb l'avantprojecte, en una primera fase es posaria en funcionament una aula, un office, un magatzem de proximitat i els serveis sanitaris. En una segona fase entraria en funcionament la resta de la planta, amb una sala de major capacitat, comunicada amb el primer espai.
La reforma permetrà realitzar a l'edifici actes cívics i cultural propis d'un casal, com ara tallers, exposicions, reunions d'entitats i activitats formatives, amb les condicions necessàries de seguretat i confort per als usuaris. El cost total pressupostat per aquestes actuacions és de 301.553 euros.
Estudi d'optimització energètica
El segon treball presentat ha estat un estudi d'optimització energètica del casal del poble de cara a reduir el consum i les emissions de CO2 d'aquest edifici situat al casc antic. L'estudi s'ha fet d'acord amb la normativa per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis, amb la corresponent certificació i tramitació de l'etiqueta energètica que ha obtingut una qualificació D.
El treball analitza el comportament energètic de l'edifici, el seu règim d'utilització i els seus elements consumidors i proposa un seguit de mesures, tant d'inversió com de gestió, orientades a la disminució del consum energètic i de les emissions de CO2. Amb les propostes plantejades es podrien arribar a reduir globalment un 12% les emissions i reduir el consum energètic anual en un 30%.
Amb aquest treball el municipi disposa d'un document de guia per aconseguir reduir la despesa energètica i aconseguir un equipament més respectuós amb el medi ambient, tot donant compliment al decret 235/2013 del 5 d'abril. El cost de les actuacions a realitzar tenen un pressupost avaluat d'entre 6.000 i 36.000 euros.
ARA A PORTADA
-
Els grups municipals es conjuren per aconseguir el convent de les Caputxines per a Manresa Pere Fontanals
-
-
Fem Manresa demana retirar el formigó de places i carrers per combatre l'escalfament urbà Pere Fontanals
-
Junts preguntarà al govern de Manresa què ha costat el primer projecte tècnic de la ZBE Pere Fontanals
-
Un turisme queda penjat a l'enllaç entre la C-55 i la C-58 i obliga a una actuació delicada dels Bombers Pere Fontanals
Publicat el 21 d’octubre de 2016 a les 15:34
Actualitzat el 21 d’octubre de 2016 a les 15:37
Et pot interessar
-
Societat Els veïns de Pineda de Bages esclaten pels constants talls de llum
-
Societat Tall de trànsit al carrer Llussà de Manresa, divendres
-
Societat Restablert el trànsit a la cruïlla del carrer Lluís Millet amb el Camí Vell de Santpedor
-
Societat La Plataforma per les Pensions denuncia la manca de resposta de la Generalitat
-
Societat Desnonen a Manresa una família vulnerable malgrat el diagnòstic de discapacitat del pare
-
Societat Modificació de la semaforització a la cruïlla de la carretera de Cardona amb el carrer Pompeu Fabra