Norbert Bilbeny parlarà del seu llibre «Univers i sentit» a l'Observatori Astronòmic de Castelltallat

Serà el proper divendres i anirà acompanyada d'una observació astronòmica a càrrec de Toni Guntín

Norbert Bilbeny establirà el lligam entre sentit i univers a l'Observatori de Castelltallat
Norbert Bilbeny establirà el lligam entre sentit i univers a l'Observatori de Castelltallat | Nació
Redacció
10 de març de 2025, 10:46

El pròxim divendres 14 de març a les 7 de la tarda, a l'Observatori Astronòmic de Castelltallat, Norbert Bilbeny, catedràtic d'Ètica a la Universitat de Barcelona, pronunciarà una xerrada sobre el seu últim llibre Univers i sentit (Anagrama 2024).

Per què existeix l'univers i nosaltres dins d'ell? Aquest llibre explora des de la filosofia el nostre lloc a l'univers i la nostra relació amb ell. A les seves pàgines reflexiona sobre la vastitud inabastable i el minúscul, la bellesa, el sublim, el misteri, la sorpresa, l'infinit, l'eternitat, el buit, la finitud, la serenitat, la meravella, la diferencia entre univers i cosmos, la possibilitat de vida extraterrestre i les seves implicacions.

Al llarg del recorregut que traça l'autor, va apareixent allò que sobre la nostra relació amb l'univers van deixar escrit filòsofs com Lucreci, Sant Agustí, Kant o Heidegger, però també artistes com Leonardo i científics com Einstein, Planck o Hawking.

Norbert Bilbeny proposa una immersió -en un llibre dividit en cinc parts i escrit amb una vocació d'erudició i claredat- en la nostra relació -com a humanitat i com a individus- amb l'univers, que comença quan una nit alcem la mirada, contemplem la immensitat estelada i ens envaeixen les reaccions emocionals i les preguntes davant d'aquell. Quin és el nostre lloc a l'univers? Quin sentit li hem de buscar?

Norbert Bilbeny (Barcelona, ​​1953) és catedràtic d'Ètica a la Universitat de Barcelona, ​​on va ser degà de la Facultat de Filosofia. Ha publicat a Anagrama El idiota moral. La banalidad del mal en el siglo XX (1993), La revolución en la ética. Hábitos y creencias en la sociedad digital (1997, Premio Anagrama de Ensayo), Moral barroca (2022) i Universo y sentido (2024). És autor d'altres llibres d'ètica i de pensament i col·laborador habitual de La Vanguardia.

Després de la xerrada tindrà lloc una observació astronòmica a càrrec de Toni Guntín, director de l'Observatori Astronòmic de Castelltallat. L'activitat és gratuïta, però cal reservar l'entrada al web de l'Observatori.

Arxivat a