Els càrrecs de Junts al Bages abracen la proposta de llei sobre la multireincidència

Presentaran al Congrés una reforma perquè l'import dels furts sigui acumulatiu per anar a la presó i el robatori de mòbils els hi porti directament

Càrrecs electes de Junts al Bages durant la roda de premsa
Càrrecs electes de Junts al Bages durant la roda de premsa | Pere Fontanals
17 de setembre de 2024, 11:15
Actualitzat: 11:15h

Clam dels alcaldes, regidors i altres càrrecs de Junts al Bages perquè el Congrés espanyol accepti a valoració, aquest dimarts, la proposta que presenta per restringir les condicions per les quals les persones amb múltiples delictes compleixin pena de presó. Així ho han explicat aquest dilluns en roda de premsa el diputat al Parlament David Saldoni, el cap de l'oposició a Manresa, Ramon Bacardit, i l'alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Dani Mauriz.

"Existeix un ampli consens entre totes les formacions polítiques que la legislació actual sobre multireincidència delictiva no és efectiva", apuntava Saldoni. La proposta de llei que ha d'iniciar el seu camí al Congrés aquest dimarts preveu nou punts entre els que destaquen que l'import dels furts d'un mateix individu sigui acumulatiu per arribar "als coneguts 400 euros", que marquen el límit per establir una sentència penal, i que el robatori de mòbils, tauletes o ordinadors enviïn directament el delinqüent a presó. "No es pot valorar un mòbil pel seu valor pericial, ja que la informació que conté sobrepassa el seu valor com a aparell", assenyalava el diputat. Les altres mesures aborden, sobretot, la millora i ampliació del sistema judicial i de la seva coordinació.

Bacardit, per la seva part, recordava que el ple de l'ajuntament de Manresa va aprovar per una àmplia majoria, "amb els vots del govern inclòs", una moció en aquest sentit que va presentar Junts a primers d'any, de manera que, entén, "no ha d'haver-hi problemes" perquè la proposta del partit al Congrés passi el primer filtre aquest dimarts.

Mauriz ha explicat diversos casos que s'ha trobat al municipi que governa, com la detenció d'una persona que acumulava 55 antecedents "i que a l'endemà ja tornava a ser al carrer".