ERC i CCOO amplien el protocol de col·laboració entre ambdues entitats

Publicat el 18 de maig de 2016 a les 18:02
Representants d'ERC Bages i de CCOO Vallès Occidental – Catalunya Central s'han reunit aquest dimecres a Manresa per a signar el nou protocol de col·laboració entre ambdues entitats. L'acord és fruit de la bona entesa entre ERC i CCOO a la comarca del Bages i pretén intensificar encara més les relacions mútues donada la bona experiència del primer protocol signat fa tres anys. 

A la reunió han assistit, per part de CCOO, el secretari general, Enrique Rodríguez; i el secretari d'Organització, Lluís-Vidal Sixto. I, per part d'ERC, el secretari nacional d'Emprenedoria, Treball i Funció Pública, Josep Ginesta; el president comarcal, Albert Mulero; la secretària de Promoció Econòmica i Treball, Hortènsia Font; I la vocal comarcal, Cristina Cruz.

Els assistents han mostrat la seva satisfacció per aquest nou marc de relacions i han manifestat la seva voluntat de continuar treballant amb les línies marcades pel protocol i més enllà. L'acord, segons han expressat, es basa en el mutu reconeixement com a entitats representantives en els respectius àmbits d'acció i amb el convenciment que el treball conjunt i de forma coordinada és molt més positiu i productiu que no fer-ho de manera separada.

El secretari nacional d'Emprenedoria, Treball i Funció Pública, Josep Ginesta, ha celebrat l'acord amb CCOO ja que "compartim molts punts de vista en relació al mercat de treball que volem" i, ha afegit, "ens ajuda a enriquir-nos i a conèixer millor la realitat territorial en l'àmbit socioeconòmic" pel que, espera, "fer extensiu aquest acord a d'altres comarques i territoris". Per la seva banda, el secretari general de CCOO al Vallès Occidental – Catalunya Central, ha destacat la importància de "mantenir relacions amb els partits polítics d'esquerres" i que "si signem aquest segon protocol és perquè el balanç del primer ha estat positiu i per això encara l'ampliem més".

Entre els punts de l'acord, hi ha el suport a plataformes o mobilitzacions en defensa dels interessos socials; potenciar el marc català de relacions laborals; la intervenció coordinada en conflictes laborals en empreses privades o administracions públiques; treballar per establir un "salari mínim ciutadà" d'acord amb les recomanacions europees; implementar iniciatives i programes per impulsar l'activitat productiva, especialment del teixit industrial; o bé el disseny de polítiques d'ocupació, locals i comarcals, per afavorir la generació de llocs de treball.

Una comissió de treball integrada per representants de les dues entitats s'encarregarà de vetllar pel compliment del protocol de col·laboració I de desenvolupar les seves línies d'acció.