També Fem Manresa ha incorporat altres acords a la moció per fer-la menys incòmode per a la resta de grups de l'Ajuntament com el fet de reservar el nom d'Espanya en el nomenclàtor municipal per a assignar a noves vies o places que s'obrin en el futur.
En la moció, Fem Manresa recorda que el nom de plaça Espanya va ser assignat pels feixistes que havien entrat a la ciutat el 25 de febrer de 1939 i ho van fer juntament a deu vies més de la ciutat amb noms referents a Franco, i a militars i batalles d'honor al bàndol colpista. Precisament, aquests deu carrers van tornar a canviar de nom després de la Transició, però el de la plaça Espanya ha quedat fins a dia d'avui.
Els anticapitalistes també recorden que abans de 1939 la que ara es coneix com a plaça Espanya havia estat denominada plaça del Grupo (pel Grup Escolar), plaça Victòria Eugènia i plaça Francesc Macià.
El canvi nom de la plaça Espanya ha estat motiu de debat en el ple municipal de Manresa en tres ocasions: el 1980 va ser el PSAN qui en va proposar el canvi, el 2000 va ser ERC a instàncies del Col·lectiu Desvalls qui ho va intentar, i el març de 2018 fou la CUP qui va presentar la moció després que l'ANC en fes, anteriorment, un canvi simbòlic substituint l'única placa existent amb el nom de la plaça a l'edifici de Correus.
També la falta de veïnatge de la plaça, amb només l'institut Lluís de Peguera i Correus que hi tenen porta, és un més dels motius que esgrimeix Fem Manresa ja que, a diferència d'altres emplaçaments, les molèsties pràctiques del canvi són pràcticament inexistents.
El passat març de 2018, ERC, JxManresa, PSC i Ciutadans hi van votar en contra i van impedir que la moció prosperés.
Moció de Fem Manresa per canviar el nom de la plaça Espanya by La muntanya russa on Scribd