La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Manresa arriba enguany a la seva sisena edició i estrena ubicació, l'Espai Plana de l'Om. Aquest 2024, la inauguració tindrà lloc el dijous 27 de juny al matí i la cloenda serà el dissabte 29 de juny. Durant aquests tres dies, experts de diferents àmbits abordaran els reptes de futur que es plantegen a nivell demogràfic.
D'aquesta forma i sota el títol La demografia que ens espera, la UCE ha programat una desena llarga de ponències que versaran en relació a la temàtica de la demografia des de diferents mirades. A més, al final de cada jornada, tindrà lloc una taula rodona sobre aspectes rellevants de la temàtica escollida. En total, en aquesta edició, la Universitat estarà impartida per més de trenta professionals de diversos àmbits: periodistes, docents universitaris, escriptors, politòlegs i antropòlegs, entre d'altres. La programació d'enguany ha estat coordinada pel doctor Josep Oliveras Samitier, catedràtic emèrit de la Universitat Rovira i Virgili, a la facultat de Turisme i Geografia.
Per al vespre, també s'han programat dues activitats. La primera, serà el mateix dia de la inauguració de la UCE, el dijous 27 de juny, amb la representació de l'obra teatralGuimerà. Dones, passió i poder, a les 8 del vespre al Teatre Conservatori. L'obra està dirigida per Valeri Laguna i Francesc Parcerisa i produïda per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. La representació s'emmarca en els actes de commemoració del centenari de la mort d'Àngel Guimerà i també es farà una introducció a la seva figura per part de la filòloga Neus Oliveras. La segona activitat serà una visita guiada al Museu del Barroc de Catalunya que es portarà a terme el divendres 28 de juny a partir de les 8 del vespre.
El programa complet ja es pot consultar a la web de la UCE i les inscripcions es podran realitzar a través de la pàgina web del teatre Kursaal a partir de l'1 de juny.
La UCE té per objectiu ampliar coneixements i debatre opinions en benefici d'una formació continuada centrada en les problemàtiques que afecten l'àmbit català. A Manresa es realitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i Gest! Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori.