«Produir, consumir, decréixer a Manresa» presenta iniciatives per un model més just amb el medi ambient

Entre el 3 i l'11 de juliol se celebraran fins a quatre xerrades per abordar l'impacte del model de producció i consum actual

El projecte Llums a l'Ombra protagonitzarà una de les xerrades
El projecte Llums a l'Ombra protagonitzarà una de les xerrades | Aina Font Torra
Redacció
01 de juliol de 2024, 09:21

Quins avantatges ofereix la mineria urbana? Quin model de producció i consum agrícola volem? El sector tèxtil pot ser sostenible? Aquest juliol el cicle Produir, consumir, decréixer a Manresa de la Comunalitat de Manresa aprofundirà en l'impacte del model de producció i consum actual, però sobretot, descobrirà iniciatives locals que, basant-se en el suport mutu i la col·laboració comunitària, estan construint alternatives sostenibles per a la ciutat.

La Comunalitat de Manresa, amb la col·laboració de diferents iniciatives locals, organitza el cicle de xerrades Produir, consumir, decréixer a Manresa per parlar dels efectes negatius del model de producció i consum capitalista i extractivista actual. Així, a través de quatre xerrades, s'abordarà l'impacte del model de producció i consum actual al voltant de temes com la gestió dels residus electrònics, l'impacte de la indústria de la moda, els models de producció o la indústria alimentària.

Diferents experts exposaran dades i casos concrets per il·lustrar com aquest model està afectant el nostre entorn, però, també, es presentaran solucions pràctiques que ja s'estan implementant a Manresa. Es tracta d'alternatives sostenibles que es basen en el suport mutu i la col·laboració comunitària per promoure un canvi real cap a un model més just i respectuós amb el medi ambient.

Entre les iniciatives que es presentaran trobem el Centre de Recuperació d'Aparells, l'Ecoxarxa del Bages, el projecte tèxtil Milfils, Cotó Roig o la Xarxa d'horts socials i comunitaris.

Programa

  • 3 de juliol a les 18.30 h: Què llancem? La mineria urbana, i alternatives comunitàries als residus electrònics (Sant Andreu, 6). Amb Alfons Pérez, de l'Observatori del Deute en la Globalització i Aleix Badia i Pau Lafoz, del Centre de Recuperació d'Aparells – Projecte Llums a l'Ombra.
  • 4 de juliol a les 18.30 h: Què vestim? L'impacte de la moda i alternatives per a una producció i consum sostenibles a Killing Weekend (Born,8). Amb Setem Catalunya - Campanya Roba neta, Àngels Perramon de Cotó Roig i Carla Gràcia de Taller Tèxtil Milfils.
  • 9 de juliol a les 18.30 h: Com produïm? Tècniques humils i consum pel decreixement al Punt d'Intercanvi, Ateneu Popular La Sèquia (Amigant 8). Amb Adrian Almazan, d'Ecologistes en Acció i Francesc Rota, d'EcoXarxa del Bages – Moneda social.
  • 11 de juliol a les 18.30 h: Què mengem? L'impacte de l'agricultura i la ramaderia. Alternatives comunitàries per a una producció i consum sostenibles a la Casa Flors Sirera (Saleses, 10). Amb Ana Pardo d'Arran de Terra i Joan Sans de la Xarxa Horts Socials i Comunitaris.