Bages per a Tothom tanca el Punt d'Informació a Persones Migrades després de 30 anys

A partir d'ara, qui s'encarregarà de l'assessorament legal en matèria d'estrangeria serà el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE), vinculat a CCOO

Publicat el 15 de febrer de 2024 a les 14:49
Actualitzat el 16 de febrer de 2024 a les 09:55
El ple ordinari celebrat a Manresa aquest dijous al matí ha aprovat, per setze vots a favor (equip de govern + Fem), un en contra (Vox) i vuit abstencions (Junts i FNC) ampliar en 11.000 euros la subvenció nominativa al Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO, encarregat de prestar assessorament en matèria d'estrangeria, mobilitat internacional i drets socials i laborals de les persones migrades. Tal com ha explicat el regidor d'Hisenda, Pere Massegú, i com més endavant ha detallat Mariona Homs (de Drets socials i persones grans), l'acreixement de la subvenció a CITE arriba després que l'entitat Bages per a Tothom comuniqués a l'equip de govern que tancaria el Punt d'Informació a Persones Migrades que feia més de 30 anys que funcionava i que, amb seu a la Casa Flor Sirera, era el punt de referència a la ciutat per a les persones nouvingudes.

Bages per a Tothom i CITE, fins ara, rebien la mateixa quantitat econòmica per part de l'Ajuntament per prestar sengles serveis. Amb l'anunci de la dissolució del Punt d'Informació a Persones Migrades, des de la regidoria encapçalada per Homs "vam creure que el millor era demanar al CITE si estaria disposat a assumir la tasca que fins a dia d'avui havien dut a terme des de Bages per a Tothom", explicava ella mateixa durant el ple, bo i remarcant que "el que vam prioritzar en tot moment era trobar una solució ràpida que no anés en detriment de la qualitat del servei". Aquest canvi de partides, ha especificat, "ha de conduir a la possibilitat de fer un conveni que, esperem, sigui ben aviat". 
 

Bages per a Tothom no desapareix

Segons ha pogut saber NacióManresa, tot i el tancament del Punt d'Informació, Bages per a Tothom no desapareixerà del mapa. Fonts properes a l'entitat en qüestió han assegurat que la voluntat és explorar altres formes d'implicació social. De fet, aquesta organització creada l'any 1992 de la mà, entre d'altres, de Francesc Xavier Navarro, Francina Jordà i Lluís Salada, ja va néixer amb l'objectiu de ser molt més que un espai d'assessorament a persones immigrades: des del moment de la seva fundació, ja van definir-se com una associació que pretenia esdevenir "un punt de trobada entre cultures", i durant tots aquests anys han impulsat accions de sensibilització, cursos formatius i tallers en pro de la convivència i el coneixement mutu.

En aquest sentit, Roser Alegre, de Fem Manresa, ha volgut aprofitar una de les seves intervencions en el ple per agrair la tasca de l'entitat; una tasca, no obstant, que la formació anticapitalista defensa que "hauria de dur a terme l'Ajuntament de forma directa enlloc de delegar-la".