El Consell Comarcal canta per la igualtat

La institució s'ha afegit avui als actes cívics amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb la interpretació de les tres cançons finalistes del concurs "Canta per la igualtat"

Publicat el 25 de novembre de 2009 a les 18:08

El grup Annarnani ha estat el guanyador del concurs de temes sobre la igualtat. Catpress

El Consell Comarcal del Bages s’ha afegit aquest dimecres al migdia als actes del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb la interpretació de les tres cançons finalistes del concurs ‘Canta per la igualtat’ organitzat des de l’ens. En una jornada que ha comptat amb la complicitat dels treballadors i treballadores de la institució, el Consell ha posat el seu granet de sorra per lluitar contra la violència que pateixen diàriament centenars de dones al nostre país. La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Glòria Torner, ha tingut un record per les 56 dones mortes a causa de la violència masclista aquest any a l’Estat. Des de l’àrea de la Dona del Consell Comarcal del Bages es treballa per aconseguir una veritable igualtat entre homes i dones. “A través d’aquesta campanya volem fer visible que la violència és un problema de tota la societat i cal que la implicació de totes les persones sigui diària per fer front a la violència masclista”, ha destacat Torner. Per la seva part, el president del Consell Comarcal, Josep Candàliga, ha llegit el manifest per ajudar a eradicar aquesta xacra social.

Actuacions musicals
Durant la jornada s’han pogut seguir les actuacions de les formacions finalistes al concurs "Canta per la igualtat". S’ha pogut escoltar el tema del grup Bou "Tot ho fas tu" (premi Sibelius) i Midnight Disorder ha ofert en directe la peça "Posa’t els talons" (premi Solans). Finalment, el grup Annarnani, format per una manresana i un moçambiquès, ha tancat l’acte interpretant la cançó "Dona que dóna". Anna Puig, a la veu, i Hernani Viana, a la guitarra, baix i mbira (un instrument de percussió típic de Moçambic), són els autors de la peça que denuncia els maltractaments psicològics i socials que pateixen moltes dones encara en l’actualitat. El grup ha rebut 500 euros en metàl·lic com a premi del concurs i, a més, ha tingut l’oportunitat d’enregistrar el tema en un estudi professional.