El psicòleg Jordi Royo farà una conferència al Montepio

Redacció
16 d'abril del 2014
Jordi Royo

El destacat psicòleg Jordi Royo, referent al país en conductes dels joves, pronunciarà el proper 24 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, una conferència al Montepio de Conductors que portarà per títol "Principals comportaments de risc en adolescents i joves". L'acte el presentarà el periodista de TV3, Manel Alías, especialista en temes d'educació.
 
Royo, nascut a Berga, és psicòleg clínic des de l'any 1981, director del centre Amalgama-7 i col·laborador en diferents universitats. També ha participat en el Pla Nacional sobre Drogues i ha estat el director d'importants exposicions relacionades amb el món juvenil.
 
El seu llibre "Els rebels del benestar. Clau per a la comunicació amb els nous adolescents" ha estat un gran èxit i ja porta tres edicions en català i dues en castellà.
 
Una conferència amb un contingut molt atractiu
En l'àmbit familiar, els nous adolescents presenten cinc tipus de conflictes bàsics: el baix rendiment acadèmic; la manca de participació en el repartiment de les tasques domèstiques; l'exigència desmesurada d'amplis horaris d'oci i sortides; la negociació relacionada amb els diners i amb la seva destinació; i l'excessiva exposició a formes d'oci paralitzants: televisió,
 
mòbil, Internet, etc. Aquests joves adolescents contemporanis reclamen cada vegada més autonomia subvencionada, i l'autoritat paternofilial de les generacions anteriors s'ha transformat ara en la dictadura de la negociació continuada.
 
Són uns adolescents rebels, per bé que conformistes i perfectament adaptats a la societat del benestar, que s'han convertit en l'epicentre d'una família que alhora viu la seva pròpia crisi d'identitat des de quatre tipologies bàsiques: la família sobreprotectora, la permissiva, la delegativa i la coresponsabilizadora. Els nous adolescents "s'eduquen" en una escola en plena època de transformació i incertesa més orientada als resultats que als valors formatius i creixen sota el descrèdit, com a agents de cohesió social, de la política i de la religió.