Els advocats s'ofereixen a intervenir en el conflicte de la Sala Ciutat

Ofereixen el seu servei de mediació per a que Ajuntament de Manresa i Recuperem la Sala Ciutat arribin a un acord

Publicat el 06 de febrer de 2015 a les 17:44
Actualitzat el 06 de febrer de 2015 a les 17:53

El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié. Foto: Mar Martí


El Col·legi d'advocats de Manresa s'ofereix per intervenir entre l'Ajuntament i el col·lectiu Recuperem la Sala Ciutat. El col·legi considera que el centre de mediació que té "pot ajudar a les dues parts a trobar solucions al conflicte que mantenen" i recorda que "el Col·legi d'advocats disposa de les instal·lacions per reunir a les dues parts i d'un llistat de 36 advocats mediadors, preparats per poder intervenir davant de la situació que s'ha generat al voltant de la Sala Ciutat".

Des de l'any 2003 que es va crear al Col·legi d'advocats el Centre de mediació, són nombroses les mediacions que s'hi realitzen cada any, en diverses matèries. Manresa va ser pionera en la mediació, intervenint en primer lloc en aquells conflictes que sorgien en conflictes de convivència. En els anys, el Col·legi ha augmentat el servei oferint la mediació a tot tipus de persones que necessiten posar-se d'acord quan existeix conflicte. Concretament, en els darrers 5 anys hi ha hagut més de 800 sol·licituds de mediació.

La mediació és un servei que es dóna quan existeix conflicte. La característica que té la mediació és que és voluntària, o sigui, que només es pot començar si les parts que tenen un conflicte hi accedeixen lliurement, sense cap obligatorietat. 

Normalment, les mediacions es porten a terme en vàries sessions, en la que s'intenta que les dues parts arribin a un acord. Si l'acord és total es posa fi al conflicte existent. Si l'acord és parcial, o sigui, no s'assoleix un acord en tots els temes del conflicte, serveix per desencallar aspectes conflictius i trobar una solució utilitzant el diàleg.

"El centre de mediació del Col·legi, que ha intervingut en molts conflictes existents entre persones que han vingut a demanar ajuda, es posa a servei de la ciutat, ja que hem d'ajudar a que les dues parts puguin buscar ponts de diàleg que finalitzin amb solucions", en opinió del degà del Col·legi, Abel Pié, qui afegeix que "seria una llàstima que si hi ha un conflicte, no es faci servir aquest servei del Col·legi, que està a disposició de persones, col·lectius, empreses i institucions". Precisament, el degà confia que les dues parts acceptin el recurs de la mediació que des del Col·legi s'ofereix, ja que l'experiència que es té en aquests casos és molt satisfactòria.

Tanmateix, com recorda Assumpció Lleonart, presidenta de la Comissió de Mediació del Col·legi, "tenim molt èxit en les mediacions que hem dut a terme al Col·legi i estem molt satisfets, ja que els mediadors del Col·legi han aconseguit pacificar molt conflictes entre les parts que s'han sotmès voluntàriament a la mediació".