
El passat dijous 20 de febrer Kiwi Coworking va celebrar la seva inauguració amb una jornada de portes obertes que va servir per ensenyar les instal·lacions i explicar les peculiaritats d'aquest espai de treball a unes 70 persones entre amics i clients.
Ubicat a l'edifici Catalònia de Manresa, Kiwi Coworking està format per professionals del món de la comunicació on i off-line i ofereix un entorn de treball cooperatiu, en el que s'evita l'aïllament i la desconnexió entre empreses i autònoms que es dona en altres fórmules de treball com poden ser les incubadores o els vivers d'empreses. Es distingeix de la majoria d'espais de coworking perquè busca acollir-hi professionals TIC seleccionats i que es complementin entre ells, valorant cada perfil en funció de la resta del grup per tal que l'encaix a l'entorn compartit sigui gairebé natural.
Coworking, una nova manera de treballar
El terme coworking va sorgir als EUA durant els anys 50. Es tractava d'una nova forma de treball en xarxa, on es creaven espais comuns per poder reunir-s'hi diferents professionals que conformaven una petita comunitat. A partir del 2005, la tendència del coworking s'ha anat estenent per la península i cada vegada hi ha més adeptes a aquest tipus de centre a causa de la situació econòmica actual i els canvis i transformacions esdevinguts en el món laboral.
A Kiwi Coworking es fomenta la col·laboració, el treball multidisciplinari i el networking. Els coworkers, a banda de gaudir dels avantatges que aporta aquesta forma de treball, es beneficien de les sinèrgies empresarials que sorgeixen entre els emprenedors i que sovint acaben esdevenint oportunitats de negoci.
Serveis a empreses
Compartir un espai físic significa reduir inversions, infraestructures i despeses, i es tradueix en uns preus més competitius per als serveis que ofereixen els integrants de Kiwi Coworking: màrqueting online (Maknetic), disseny gràfic (Think), programació web i mòbil (Alba Junyent), animació i edició de vídeo (Èric Junyent), i gestió de continguts web i de xarxes socials (Enric Bastardas). La pròpia xarxa de networking, facilita el disposar d'una important font de recursos humans que permet afrontar de forma flexible qualsevol tipus de projecte, ja sigui relacionat amb temes d'emprenedoria, e-commerce, big data, etc.