La 8a Jornada de diabetis fa ple

Més de 250 professionals de la salut participen a la jornada organitzada per Althaia i Hospital de Berga

Publicat el 12 de març de 2010 a les 21:18

Més de 250 professionals van seguir la jornada. Catpress

Més de 250 professionals sanitaris d'arreu de Catalunya implicats en l'atenció al malalt diabètic s'han reunit, aquest divendres, a Món Sant Benet en la 8a Jornada de l'Associació Catalana de diabetis. Enguany l'organització anava a càrrec dels serveis d'endocrinologia de la Fundació Althaia i de l'Hospital Sant Bernabé de Berga.
 
"La diabetis al llarg de la vida" ha estat l'eix temàtic que ha guiat la jornada per abordar diferents aspectes de la malaltia segons l'edat de la persona que la pateix. La jornada ha donat el tret de sortida amb la conferència inaugural "Conseqüències endocrinometaboliques del baix pes al néixer", a càrrec de Lourdes Ibañez, metgessa de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues.
 
Seguidament, s'ha celebrat la taula rodona per analitzar la diabetis en la infància i la joventut. La taula ha servit per posar de manifest que, com a conseqüència directa de l'augment de casos de sobrepès i obesitat en la infància i adolescència, la diabetis tipus 2 comença a diagnosticar-se en edats cada vegada més precoces.
 
La segona taula rodona s'ha centrat en analitzar diferents aspectes de la diabetis en l'edat adulta. I en la tercera i última taula s'han estudiat les controvèrsies en l'abordatge terapèutic que es fa a les persones que tenen diabetis a la tercera edat.
 
Per completar el programa, s'han realitzat dos tallers. El primer, en col·laboració amb la Fundació Althaia, s'han presentat diferents menús o recursos aptes per a les persones que pateixen diabetis. En l'altre taller s'han donat diferents consells alimentaris per a la dieta que segueixen les diferents ètnies que viuen a Catalunya.
 
La jornada ha finalitzat amb la conferència del reconegut expert en nutrició i genoma, el professor José Maria Ordovás, Tufts University de Boston. La seva exposició s'ha centrat en la nutrigenòmica, concretament en com pot ajudar el coneixement del genoma en la prevenció de la diabetis i de les malalties cardiovasculars.