L'informe, elaborat per la comissió de juristes de la CUP i enviat a la consellera Teresa Jordà, rebat els posicionaments del Departament. La CUP defensa que els macroprojectes inclosos en la Ponència de les Energies Renovables del Decret Llei 16/2019 es poden aturar. Cal recordar quye al Bages hi ha diversos projectes presentats amb important impacte paisatgístic.
La diputada Laia Estrada ha demanat que la moratòria sigui "real" i no "una presa de pèl": "Això significa que també cal aplicar-la als macroprojectes que ja han passat la ponència d'un decret que és una vergonya", ha escrit des del seu compte de Twitter. "És qüestió de voluntat política; menys 'trilerisme' i més compromís amb el territori", ha afegit la diputada.
La moratòria de macroprojectes d renovables ha de ser real, no una presa de pèl. Això significa que tb cal aplicar-la als macroprojectes que ja han passat la ponència d'un Decret que és una vergonya.
— Laia Estrada (@EstradaLaia) June 30, 2021
Ésqüestióde voluntatpolítica.
Menys trilerisme i més compromís amb el territori! https://t.co/qbxPfYTVIb
L'informe conclou que fins que no hi hagi l’aprovació definitiva dels projectes no es generen drets. I refuten "l'argument de la conselleria d’Acció Climàtica que els projectes no es poden aturar per l'existència d'uns suposats drets". "La decisió sobre aturar o no els projectes, no és una qüestió jurídica o administrativa, sinó política", afegeixen.