Entre el comunicat emès pel grup de música, que es va penjar a les xarxes socials primer, i el de resposta de la FMA, hi ha diverses divergències. Mogambo diu que hi ha "rumors" sobre unes suposades agressions d'un membre o exmembre de la banda, mentre que la FMA assegura que hi ha dos membres, i que la decisió de suspendre el concert es va prendre després de parlar amb les persones agredides i el seu entorn. De fet, l'organització de la FMA assegura que segurament no haguessin escrit el seu comunicat si no hagués publicat el seu el grup.
El comunicat del grup musical acusa Acció Lila de "coaccionar-los i amenaçar-los" amb boicotejar el concert si tocaven, actuant alhora com a "acusació, jutge i botxí". Mogambo també agraeix a la FMA "els esforços duts a terme" per poder fer el concert, però lamenten "la pressió" a què han estat sotmesos per Acció Lila.
Aquestes darreres paraules no han caigut gens bé als organitzadors de la FMA, que han volgut deixar ben clar que la decisió presa és a partir que han pogut comprovar "la veracitat" de l'acusació d'agressions "després de parlar amb les persones agredides". De manera que la decisió de suspendre el concert de Mogambo l'han pres amb plena consciència del què feien i no pas pressionats per cap col·lectiu.
Finalment, des de la FMA es va proposar a Mogambo posposar el concert fins a realitzar un treball per identificar les agressions masclistes i saber-les gestionar, a partir del protocol contra les agressions heteropatriarcals que aquesta mateixa passada setmana va presentar la FMA a partir d'una iniciativa d'Acció Lila.
The Missing Leech (Maurici Ribera) amb el seu folk punk de Sant Joan de Vilatorrada va substituir Mogambo.
SI HI ESTÀS D'ACORD, MÀXIMA DIFUSIÓ ! !
— Mogambo (@mogambotime) 26 d’agost de 2016
LES CONSEQÜÈNCIES D’UN RUMOR pic.twitter.com/HGMt6kCmYF