El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest vespre un acte institucional de reconeixement públic a les empreses col·laboradores del projecte Manresa, ciutat cardioprotegida, una iniciativa que ha permès la instal·lació recent d'una xarxa de 31 desfibril·ladors, que s'han situat en indrets públics de la ciutat.
L'acte ha estat presidit pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, i ha comptat també amb la participació de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Salut, Mercè Rosich; el director general de la Mútua General de Catalunya, Daniel Redondo; i el president de Rotary Club Manresa Centre, Santiago Vivancos. La sessió ha inclòs també una intervenció del periodista i divulgador Marcel Gorgori.
En els parlaments, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que avui és "un dia molt important per a la ciutat, que estrena la xarxa de 31 desfibril·ladors després d'un procés llarg i que no ha estat fàcil, però gràcies a la col·laboració i suport de moltes persones, empreses i institucions". Junyent ha afirmat que l'acte significa un "bany d'autoestima" perquè és un pas més que referma la qualitat del sistema sanitari manresà, amb "grans professionals i amb una estructura sanitària molt sòlida. Som capital de referència per a les comarques de la Catalunya central".
L'alcalde també ha posat en valor el treball en equip d'entitats públiques i privades al servei de les persones per fer realitat el projecte de la instal·lació de desfibril·ladors. "Estem orgullosos d'aquesta simbiosi públicoprivada i d'aquest esperit col·laboratiu" que ha permès tirar endavant un projecte molt important que "salva vides".
Al seu torn, el conseller de Salut, Antoni Comín, ha agraït també les aportacions de les empreses i institucions per fer realitat el projecte, ha recordat que Manresa és una de les primeres ciutats cardioprotegides de Catalunya i ha assegurat que la voluntat del departament és treballar per tal que "el conjunt del país sigui cardioprotegit".
El conseller, que prèviament havia fet una visita a l'Hospital de Sant Joan de Déu, de la Fundació Althaia, ha assegurat que "l'OMS reconeix que el sistema sanitari català està entre els millors d'Europa i del món" i, en aquest context, "Manresa té un dels estàndards més alts del país en matèria sanitària, per damunt de la mitjana". Per això, ha demanat als ciutadans de Manresa que "quan passeu per davant de l'hospital de Sant Joan de Déu, penseu que sou davant d'un dels llocs on hi ha la millor sanitat pública del món. Sanitat pública, equitativa i d'accés universal".
El conseller ha assegurat que el projecte d'instal·lació de desfibril·ladors representa un canvi cultural que fa evident que, més enllà del personal sanitari i de la responsabilitat de cadascú en la pròpia salut, el ciutadà també és un actor important en el sistema sanitari ("tots som agents de salut", ha dit).
Manresa, ciutat cardioprotegida és un projecte que ha estat impulsat per l'entitat Rotary Club Manresa, la Mútua General de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa, juntament amb altres entitats col·laboradores i espònsors que durant l'acte han rebut un diploma i una carta d'agraïment.
Les empreses reconegudes han estat Aigües de Manresa SA, Centre Mèdic ITCO SLP; CUBE Fitness SL; Denso Barcelona SAU; Distribuidora Joan SA; Fundació Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa FP; Fundació Sociosanitària de Manresa; Fundació Universitària del Bages; Funderia Condals SA; KS Carrosseries SL; Mèmora Serveis Funeraris de Barcelona SA I Veritas – Palacios Marco SL.
L'Ajuntament reconeix les empreses que col·laboren en la cardioprotecció
Ara a portada
Publicat el 07 d’abril de 2016 a les 19:44
Et pot interessar
-
Societat Afectacions de mobilitat a la C-55 nord els propers dilluns i dimarts
-
Societat La cruïlla de l'avinguda dels Dolors i els carrers Amadeu Vives i Estanislau Casas estrenarà semàfors
-
Societat Dilluns tornaran a funcionar els nous contenidors després de resoldre's l'avaria informàtica
-
Societat Josep Maria Mata-Perelló, Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria científica i humana