L'Ateneu la Sèquia, «descontent» per la compra de la Casa Amigant

Els col·lectius no estan d'acord amb que la "ciutat hagi de pagar a una institució religiosa amb gran acumulació de patrimoni"

Redacció
09 de maig del 2014
Gravació del lipdub de l'Ateneu la Sèquia.
Gravació del lipdub de l'Ateneu la Sèquia. | Ateneu la Sèquia
Imatge d'arxiu de la gravació del lipdub de l'Ateneu la Sèquia. Foto: Ateneu la Sèquia

Els vuit col·lectius que formen l'ateneu la Sèquia s'han reunit en assemblea aquest divendres a la tarda per valorar l'adquisició de la Casa Amigant , que està ocupada per ells, per part de l'Ajuntament de Manresa en una operació que, entre permuta i líquid, puja a més de 685.000 euros.
 
En una nota posterior a l'assemblea, els col·lectius de l'Ateneu la Sèquia mostren la seva "sorpresa" per la compra de l'immoble ja que ells "en cap cas" no en van demanar la compra, sinó "la mediació amb la propietat per resoldre el conflicte" derivat del procés judicial al que van haver de fer front després d'ocupar l'edifici que va dictar el seu desallotjament.
 
L'Ateneu recorda que "aquest espai ja era de la ciutat" abans d'aquesta operació, ja que l'havien recuperat "després de molts anys en desús". L'única diferència a partir d'ara serà el canvi de titularitat en la propietat legal, apunten. Per aquest motiu, no creuen "que una ciutat hagi de pagar a una institució religiosa amb gran acumulació de patrimoni per fer ús d'un espai que estava abandonat des de feia anys". 
 
Finalment, els col·lectius recorden que no tenen constància que el "procés judicial derivat de l'ocupació de la Casa Amigant s'hagi aturat".