
Un moment del congrés amb la consellera Marina Geli. Catpress
Aquest divendres a la tarda s'ha posat el punt i final al X Congrés de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària que ha tingut lloc durant dos dies a Món Sant Benet. Més de 400 infermeres de l'atenció primària de tot Catalunya han participat en aquesta trobada formativa durant la qual s'ha comptat amb la participació de la Consellera de Salut, Marina Geli, que ha estat l'encarregada de fer-ne la cloenda. En l'acte l'han acompanyada representants dels col·legis de treballadores socials, d'infermeria i de metges de Barcelona, així com M. Antònia Calsina, presidenta del Comitè Científic del Congrés.
Durant l'acte, Calsina ha destacat l'alta participació en la presentació de treballs, gairebé 300, fet que ha agraït a les participants a qui ha encoratjat a seguir realitzant projectes de recerca. En aquest acte, s'ha fet l'entrega dels premis als quatre millors treballs.
Per la seva banda, Geli ha felicitat als organitzadors del congrés, especialment per la temàtica elegida. Segons la titular de salut, el diàleg i la comunicació "serveixen per prevenir conflictes i, a més, són la base del lideratge". Per la consellera, la comunicació amb els pacients és molt important, però encara "és més important entre els companys", ja que en l'àmbit de la salut cada vegada és treballa més en equip.
Durant la jornada d'avui, han seguit les sessions dels quatre tallers que hi havia programats, s'han dut a terme dues taules rodones, un taller de cuina a càrrec de la Fundació Alícia i la conferència de cloenda a càrrec de Joan Elias, professor d'EADA i màster en comunicació i humanitats. Amb el títol "L'habitació per pensar i els móns paral·lels de la comunicació", Elias ha animat al públic assistent a "pensar de manera diferent" i a "pensar com pensem per poder créixer". També ha reflexionat sobre la comunicació amb els altres i les seves bases que ha resumit en tres elements com són: mirar, preguntar i parlar.