Mor als 76 anys l'antic superior de la Cova de Manresa Lluís Magriñà

El Dia de Reis va patir un accident domèstic del qual no s'ha pogut recuperar

08 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:52h
Lluís Magriñà, a l'esquerra, al costar de Francesc Riera, el 2015 quan li va prendre el relleu a la Cova
Lluís Magriñà, a l'esquerra, al costar de Francesc Riera, el 2015 quan li va prendre el relleu a la Cova | Sussi Garcia
Aquest diumenge ha mort als 76 anys Lluís Magriñà, que va ser superior de la Cova de Sant Ignasi de Manresa des de 2015 fins el mes de maig de l'any passat, segons han informat fonts del Santuari. El Dia de Reis va patir un accident domèstic en caure d'una cadira, i no s'ha pogut recuperar. El propi Santuari l'ha encomanat a Déu aquest diumenge al migdia, i properament donarà a conèixer la data del seu funeral.

Lluís Magriñà, nascut a Barcelona el 1946, va entrar a la Companyia de Jesús el 1964 i va ser ordenat sacerdot el 1976. Era llicenciat en Teologia i va estudiar Educació Comparada a la Universitat de Chicago, als Estats Units d'Amèrica. Es va dedicar sobretot al món de l'ajuda humanitària i de la cooperació per al desenvolupament.

Després de cinc anys al Txad, va fundar i va dirigir durant 15 anys l'ONG Intermón. Més endavant, des de l'any 2000 fins al 2007 va dirigir el JRS, tasca que el va portar a viatjar per tot el món, visitant els projectes d'aquesta entitat i avaluant les necessitats més urgents per atendre. Va ser consultor del Pontifici Consell per als Migrants i Itinerants del Vaticà.

En el camp de l'educació, durant 4 anys va ser delegat d'educació dels col·legis de Jesuïtes de Catalunya. Va fundar Jesuïtes Educació, la xarxa que reuneix els col·legis de la Companyia de Jesús a Catalunya. Des del 15 de juny del 2008 fins al juny del 2014 va ser Superior Provincial dels Jesuïtes de Catalunya.

A principis de 2015 es va traslladar a la comunitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa per incorporar-se a la feina de l'equip de la Cova i preparar-se per agafar el relleu de Francesc Riera, fer que es va produir l'abril d'aquell any. Va ser superior de la Cova durant set anys fins a maig de 2022, quan va ser substituït per David Guindulain.