«Tenim massa nens que s'avorreixen a les aules»

Jordi Vilaseca presenta “La Força d'una escola de vida” davant de 200 persones, amb una crítica al programa educatiu del Ministeri d'Ensenyament

Publicat el 07 d’abril de 2015 a les 19:57

Jordi Vilaseca, entre Jordi Amenós i Eva Bach. Foto: Joviat

"Cada família té un projecte d'ensenyament per al seu fill, i des de l'administració es dicten programes homogenis que no acontenten gairebé a ningú". Així de rotund s'ha mostrat aquest dimarts a la tarda el director pedagògic de l'escola Joviat, Jordi Vilaseca, durant la presentació del seu primer llibre 'La Força d'una escola de vida'. "L'aprenentatge ha d'atraure als alumnes", i en canvi "tenim massa nens que s'avorreixen a les aules, perquè el programa educatiu que s'imposa des del Ministeri d'Ensenyament no és l'adequat", s'ha ratificat.

Unes dues-centes persones han assistit aquest dimarts a la tarda al Saló Montserrat de l'escola Joviat a la presentació de 'La Força d'una escola de vida', el primer llibre -ha fet broma, o no, de començar-ne un segon- de Jordi Vilaseca. Per conduir la primera part de la presentació ha comptat amb Eva Bach i Jordi Amenós que, a banda de destacar diverses reflexions de l'autor, han lloat "el sentit comú per sobre de teories" que transmet el llibre i la vocació de "projecte comú com a segona família" que té l'escola Joviat.

Per la seva part, Vilaseca ha posat en solfa la importància d'usar un mètode sistèmic en l'ensenyament i de ser coherent per augmentar l'autoestima que fa que els altres, també, ens estimin més. El director pedagògic també ha destacat la necessitat d'adaptabilitat a cada família que ha de tenir l'escola i el fet que els alumnes no entren sols a la Joviat, sinó que entren amb els seus pares i amb els seus avis.

El llibre 'La Força d'una escola de vida' s'emprarà a cicles de grau i màsters universitaris a través del programa connexions.