Els centres d'atenció primària del Bages acolliran durant aquest curs una exposició itinerant d'Ampans sobre el seu compromís i estil de treball envers les persones a les quals dóna atenció. Les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies requereixen de suports específics per poder atendre-les, amb la sobrecàrrega que representa a tots nivells, ja sigui econòmica però també de desgast físic, psíquic, emocional... Tots aquests aspectes formen part del concepte universal de 'Qualitat de vida', un concepte que no és nou però que amb els anys ha canviat la seva forma d'utilització, considerant-lo 'un procés i un principi' per la vida de les persones que pateixen algun tipus de discapacitat.
Persones ateses a Ampans han descrit, amb les seves pròpies paraules, què és la qualitat de vida, una descripció que ha quedat recollida en el material de l'exposició, i que es basa en les 8 dimensions establertes pel Doctor R.Schalock, referent mundial en l'àmbit de la discapacitat (benestar emocional, relacions interpersonals, benestar material, desenvolupament personal, benestar físic, autodeterminació, inclusió social i drets).
L'exposició farà una ruta per diferents ambulatoris de la comarca del Bages, des de Cardona fins a Sant Vicenç de Castellet, passant per Sallent, Navàs, Balsareny, Santpedor, Súria, Gerència de l'ICS Catalunya central, Sagrada Família de Manresa i Sant Joan de Vilatorrada. A cada centre hi estarà entre 2 i 3 setmanes.
L'exposició és fruit del projecte 'Una finestra oberta al món' a través del qual l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central convida a Ampans, des de fa 4 anys, a explicar successivament els seus projectes, iniciativa que l'entitat dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, valora molt positivament.