
L'Auditori Sant Josep de Moià va acollir la jornada. Consorci del Moianès
El projecte, impulsat des del Consorci del Moianès, i amb el suport de la Diputació de Barcelona emmarca aquesta acció dins el programa edu.moianès, i inicia aquests punts de trobada i debat per a famílies i professionals que treballen amb nens d’edats compreses entre els 0 i els 6 anys.
És interessant recalcar que tot i que ja hi ha hagut experiències d’aquest tipus a diferents poblacions catalanes, el cicle que comença al Moianès és el primer de la província dels cicles que ha impulsat la Diputació de Barcelona que es realitzarà a nivell mancomunat amb el conjunt dels deu municipis. Les sessions seran itinerants i descentralitzades, realitzant-se cada mes a un municipi diferent, amb la voluntat de “fer sentir a la comunitat que la educació hi és i funciona” i per poder implicar els diferents professionals i famílies del món educatiu de cada un dels deu pobles del Moianès,
El seguit de trobades, estaran dirigides per la Dra. en Psicologia, i coordinadora de l’Observatori de la violència a les escoles, Maria Jesús Comellas, que durant la presentació d’ahir va deixar clar els objectius de les trobades: “Ens han de servir per visibilitzar, coordinar i cohesionar les famílies i els professionals del món educatiu”. Així mateix, les trobades pretenen arribar a confeccionar un discurs educatiu dins del territori i crear un espai on tothom s’hi senti identificat per així poder intercanviar experiències, necessitats i aportacions encarades a l’àmbit educatiu. En paraules de Comellas: “Hem de decidir com ens podem donar la mà per educar de forma global en la socialització, maduració i aprenentatge dels petits i establir unes pautes a compartir”.
Un cop es va haver fet la presentació del projecte, es va donar la paraula al grup d’assistents per així saber quines eren les seves motivacions, necessitats i possibles implicacions dins de l’àmbit d’actuació, arribant així a un consens sobre el tema a tractar durant els propers cicles de debats. El plantejament de la temàtica que en va sorgir va ser el de com posar els límits i les normes en l’educació, així com també, saber castigar i recompensar de manera correcte i gratificant, tant per el benestar emocional dels pares com el comportament i aprenentatge social dels nens.
També és van decidir, amb l’acord de tots els participants, les properes dates per seguir els cicles, proposant trobades un dimecres al mes. Així doncs, un cop donats a conèixer els objectius i les finalitats de l’acció, i l’implicació i participació dels assistents es va convocar la propera trobada que es realitzarà el segon dimecres de desembre, dia 9, a les 19h a Castellcir.