Aquest diumenge 26 de juliol se celebrarà una consulta als municipis del Lluçanès per saber si volen constituir-se en comarca. En cas que el “sí” guanyi, s’haurà d’aprovar la Llei de creació de la comarca del Lluçanès al Parlament de Catalunya. El pas següent serà, en un màxim de quatre anys, la creació d’un consell comarcal propi.
En els darrers temps estem veient moviments en el mapa comarcal. Hem vist aparèixer la nova comarca del Moianès i, ben aviat, tal com acabem de dir, el Lluçanès podria ser una realitat. S’ha obert un meló que semblava tancat per sempre més des de l’any 2000 amb el famós Informe Roca
Fa poc hem pogut llegir a la premsa que “Sant Celoni posa fil a l’agulla a la comarca del Baix Montseny”. Ara que es veu possible el reconeixement d’aquestes realitats històriques, és molt important que sapiguem aprofitar l’oportunitat. És evident que Sant Celoni, en tant que capital “de facto” d’aquest territori, ha de dur la iniciativa en tot aquest procés.
És important no encantar-s’hi, començar a teixir xarxa entre els diversos municipis i preparar l’argumentari per aclarir qualsevol dubte que es pugui generar entre la ciutadania i assenyalar els avantatges de la comarca del Baix Montseny. Per exemple, l’alcalde Deulofeu assenyalava que la partió entre Barcelona i Girona pot suposar dificultats. Els casos propers de Viladrau i Espinelves ens indiquen que els límits comarcals (Osona) no necessàriament han d’adir-se amb els provincials (Girona). Més lluny ens queda la Cerdanya, partida entre Girona i Lleida.
Anem-hi de cara!
ARA A PORTADA
-
-
ERC avisa que cal complir amb l'ordinalitat en el nou finançament: «És innegociable» Lluís Girona | Bernat Surroca
-
Junts considera «molt decebedor» l'acord pel finançament: «No hi ha nou model» Lluís Girona | Bernat Surroca
-
El PP surt en tromba contra el finançament singular: «És corrupció d'estat» Lluís Girona | Bernat Surroca
-
Albares reconeix que l'oficialitat del català a la UE encara no té «la unanimitat necessària» per ser aprovada Redacció