Una de les moltes coses bones que tenim els catalans i catalanes és la nostra assenyada tenacitat; aquella saviesa que ens fa posar un ou a cada cistella per garantir-nos algun resultat a curt termini, mentre no deixem de ficar la banya, tossudament, en el forat més complicat perseguint la fita definitiva. Aquell seny innat i quasi identitari que fa que centenars d’associacions cíviques de casa nostra continuïn picant pedra cada dia per tal de preservar drets pels quals tant hem lluitat o per aconseguir-ne d’altres que encara se’ns neguen. Mentre la rauxa, igualment innata i pròpia del país, les fa sortir al carrer a reclamar l’objectiu final, la independència. L’un i l’altra ens fa ser el que som i ens durà on mereixem ser.
Cau pel seu propi pes que quan siguem un nou estat independent dins la Unió Europea no ens caldrà defensar l’escola en català, per exemple, o reclamar les seleccions esportives catalanes; ja vindran en el paquet. Però ara mateix, i mentre caminem amb pas ferm i decidit cap a aquest estat, no podem oblidar-nos de seguir treballant per anar guanyant les petites i mitjanes batalles que, al cap i a la fi, també sumaran punts per a la gran victòria final. Pa per demà i pa per avui.
I precisament per aquesta necessitat vital de no oblidar l’avui, encara que tinguem la vista posada en un demà cada cop més proper, és una molt bona notícia el conveni signat entre la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i els principals clubs de futbol de casa nostra per impulsar l’oficialitat de les seleccions nacionals. Onze clubs de primera i segona divisió, encapçalats pel Barça, l’Espanyol, el Nàstic, el Girona i el Lleida, s’han compromès a col·laborar amb la Plataforma, la Federació Catalana de Futbol i la Secretaria General de l’Esport per impulsar el reconeixement internacional de les seleccions catalanes.
El compromís d’aquests clubs en suport de les seleccions pròpies, tant com a eines fonamentals per a la promoció de l’esport català com quant a elements representatius del país, és una mostra més de l’amplíssim consens existent ja a Catalunya pel que fa i ha de ser el seu futur més immediat. Una nació, una selecció. O el que és el mateix: una selecció, una nació.
Ara a portada
-
-
Política El 60% dels ciutadans creu que el govern espanyol no ha donat prou informació sobre l'apagada, segons el CIS Redacció
-
-
Política El govern espanyol separa en la investigació de les causes de l'apagada el sistema elèctric i la ciberseguretat Redacció
-
Acció James Painter: «Qui nega el canvi climàtic ho fa per valors i no per falta d'informació» Eulàlia Galante Perarnau