Una situació ridícula
«Una de les parts, la catalana, es comporta com un nen petit. Resulta que els germans no es parlen i la mama (el PSOE) s’hi ha de relacionar per separat»
ARA A PORTADA
-
El PSC tornaria a guanyar les eleccions i es veuria poc afectat per la corrupció de Madrid Ona Sindreu Cladera
-
-
Illa garanteix a ERC que la Hisenda catalana recaptarà tots els impostos, però «amb seguretat» Bernat Surroca Albet
-
Els inspectors d'Hisenda es revolten contra el nou finançament: «És la desaparició de l'Estat» Lluís Girona Boffi
-

- Eduard Voltas
- Periodista i editor
En aquesta columna hem defensat i defensem que l’escenari polític té un gran potencial i és una oportunitat per a Catalunya per la dependència absoluta de Pedro Sánchez dels partits independentistes, però cal reconèixer que l’inici de la nova etapa està essent ridícul, i que qui el fa no és precisament el PSOE. La necessitat de Junts de justificar el seu canvi sobtat d’estratègia hi afegeix a tot plegat un punt encara més infantil: “jo negocio millor”, “això sí que és una negociació i no la d’ERC”, etc. Amb aquestes manifestacions, els dirigents postconvergents no perden oportunitat de fer-li passar encara més vergonya a la base social sobiranista, almenys a la que no està encegada pel partidisme. Què és, això, una negociació amb el govern espanyol sobre el futur nacional de Catalunya, o un elis, elis, a mi m’han donat un caramel i a tu no?
El sentit comú i el del ridícul, tots dos, haurien de fer reflexionar ERC i Junts. Si acaba havent-hi un referèndum serà un, no dos. I si acaba havent-hi un nou pacte fiscal serà un, no dos. Igual que, de llei d’amnistia aprovada al Congrés, n’hi haurà una, no dues. El PSOE no pactarà dues solucions diferents del conflicte, en pactarà una. Davant d’una finestra d’oportunitat com aquesta, si els dos germans estan tan ressentits l’un amb l’altre com per no ser capaços de compartir una mateixa taula per parlar exactament dels mateixos assumptes, que després no els estranyi que la gent voti la mama. Almenys ella es comporta com una persona adulta.
Nascut a Barcelona (1970), és periodista i editor. Ha estat redactor i cap de redacció a la revista El Temps (1991-1997), i ha dirigit les revistes Descobrir Catalunya (1997-2000) i Sàpiens (2002-2003). Cofundador del Grup Cultura 03, del qual va ser director de continguts. Ha estat vicepresident segon d'Omnium Cultural i secretari de Cultura de la Generalitat (2006-2010). Va exercir la docència a la Facultat de Comunicació Blanquerna durant vint anys (1997-2017). Actualment, és directiu a l'empresa privada i col·labora en diversos mitjans de comunicació. El podeu seguir al canal de Telegram.
Et pot interessar
- Els BRIXS ampliats, la UE i Trump Antoni Segura Mas
- La immigració, els serveis públics i Jordi Graupera Miquel Puig
- Les elits han de pressionar Pep Martí i Vallverdú
- L'Aran, singularitat nacional Carme Vidalhuguet
- Iniciativa pública Josep Huguet
- Tindrem més habitatge disponible de lloguer? David Garrofé
Alta Newsletter
Iniciar sessió
No tens compte a Nació Digital?
Crea'n un gratisCrear compte
Periodisme en català, gràcies a una comunitat de gent com tu
Recuperar contrasenya
Introdueix l’adreça de correu electrònic amb la qual accedeixes habitualment i t’enviarem una nova clau d’accés.