Vic desplega la segona edició del Festival Mans, un espai festiu i reivindicatiu per a la justícia global

La iniciativa, impulsada per les entitats Cooperació Osona-Sàhara i Casa Terra amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic, té com a objectiu crear espais culturals anticapitalistes i conscients amb una especial atenció a la sostenibilitat

La segona edició del Festival Mans tindrà lloc el 28 de setembre a la Bassa dels Hermanos de Vic.
La segona edició del Festival Mans tindrà lloc el 28 de setembre a la Bassa dels Hermanos de Vic. | Aj. Vic
Redacció
23 de setembre de 2024, 13:44
Actualitzat: 30 de setembre, 14:14h

Per segon any, Vic acollirà el Festival Mans per la Justícia Global, una iniciativa sense ànim de lucre impulsada per les entitats Cooperació Osona-Sàhara i Casa Terra amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic. La segona edició de l'esdeveniment tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de setembre i es desplegarà al voltant de diverses propostes culturals amb l'objectiu de visualitzar i donar suport a projectes de justícia global i a lluites compartides oferint un espai de reflexió i participació ciutadana.

Sota el lema Com habitem un món en conflicte?, el festival promou una cultura conscient i transformadora fomentant la connexió entre realitats diverses i el debat sobre nous models de relació al món.

Elisenda Carrera, regidora de Cooperació, destaca la importància del paper de la joventut en la transformació social "per construir un món més just i solidari" destacant el paper dels joves del projecte 9aVic -formen part d'un projecte d'acollida per a joves de la ciutat per treballar l'aprenentatge del català i la integració en l'entorn local-, que actuaran al Festival Mans amb la cançó Jo ho tinc clar, que es presentarà al concurs Hip Hop per la Pau organitzat per l'Institut Català Internacional per la Pau. La peça ha estat enregistrada i produïda a l'EspaiLab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés durant l'estiu i reivindica un món més just i inclusiu.

Un espai festiu i reivindicatiu

El Festival Mans s'esdevindrà al parc de la Bassa dels Hermanos amb un programa que combina cultura i reflexió. Una de les finalitats del projecte és donar a conèixer i amplificar la tasca que s'està duent a terme en matèria de cooperació internacional des de Vic i Osona, apropant iniciatives a la ciutadania i promovent la reflexió col·lectiva sobre l'impacte global de les nostres accions.

El festival és un espai festiu i reivindicatiu, una proposta solidària fruit de la implicació de moltes persones. Xevi Saiz, representant de Cooperació Osona-Sàhara, destaca l'èxit de la primera convocatòria –amb més de 1.200 assistents-: "Aquest any fem un pas més: tindrem un escenari més gran, més espectacles i moltes activitats repartides per tot l'espai exterior".

Activitats per a tothom

"Hem pensat una proposta molt oberta integradora i inclusiva per a tothom, des dels més petits fins als més grans" expliquen Marta Vilanova i Alguer Miquel, representants de Casa Terra. Un dels objectius, afirmen, és oferir música, circ, xerrades i espais de reflexió tot celebrant la vida i la diversitat.

Entre les activitats programades s'inclou l'exposició Com habitem un món en conflicte, creada amb l'Escola de Cultura per la Pau, que presentarà dades actualitzades sobre els conflictes globals; els espectacles inclouen actuacions de Las Karamba i Pelat i Pelut; i l'espectacle de circ, Volado vengo, a càrrec de la companyia Kanbahiota, vinculat al projecte Pallassos en Rebeldía, amb l'objectiu de recaptar fons per a la Rebel Circus School de Palestina.

En l'àmbit social, el festival oferirà diverses xerrades: Del Senegal a Catalunya amb Lamine Sarr de Top Manta; Vida i resistència al Kurdistan, amb els activistes osonencs Ariadna Masmitjà i Ferran Domènech; i Armènia, un conflicte poc conegut amb MANUK, associació armènia a Catalunya.

La mostra, organitzada íntegrament per voluntariat, té com a objectiu crear espais culturals anticapitalistes i conscients amb una especial atenció a la sostenibilitat.

Arxivat a