Francesc Altarriba, propietari del primer i únic taller gastronòmic de pa (www.bonblat.com) existent a tot l’Estat Espanyol, promotor de la nova cultura del pa i expert assessor gastronòmic, ha estat el responsable de fer una doble ponència per l’Asociación de Empresarios de Hostelería de Gipuzkoa, a Sant Sebastià (foto inferior).
Dins el marc d’una jornada professional innovadora en el tractament del pa a la restauració s’ha presentat per primera vegada la figura del anomenat pannier, que és el responsable del pa dins el restaurant, com el sommelier ho és del vins i el barista dels cafès. “La creació d’aquesta nova figura ha despertat un gran interès i posa de manifest l’imminent canvi dins la restauració, que passa per potenciar els equips de sala”, exposa el propi Francesc Altarriba.
Ha estat dins el departament d’I+D del taller gastronòmic BonBlat, a Manlleu, on s’ha desenvolupat el nou concepte creat per Francesc Altarriba anomenat SPAIPA Quality System, on és el personal de sala qui s’ocupa del pa (pannier) i no pas els equips de cuina, tractant el pa amb la mateixa qualitat amb la que es fa en la resta de productes d’hostaleria. Més informació a www.spaipa.es.
