CiU proposa algunes mesures per donar estabilitat al tercer sector social

El diputat Francesc Homs es troba a Vic amb una representació d'entitats, associacions i empreses que treballen amb els més desafavorits.

Publicat el 08 d’octubre de 2010 a les 17:38
Francesc Homs i Josep Maria Vila d'Abadal, el passat dimecres a Vic. Foto: CiU Osona

Sota el nom d’”Idees pel Canvi”, Convergència i Unió està organitzant a nivell comarcal trobades en diferents municipis amb en Francesc Homs, diputat al Parlament de Catalunya i candidat de CiU, per tal de recollir idees de diferents sectors de la societat catalana per implementar-les en el programa electoral.

Aquesta setmana en l'agenda del diputat Francesc Homs destaca la trobada amb el tercer sector social, que va tenir lloc dimecres a la tarda a la seu de la federació comarcal, a Vic. També hi va participar l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.
 
Segons Homs, CiU proposa tot un seguit de mesures per tal de donar estabilitat al sector: entitats, associacions i empreses que treballen amb els més desafavorits. Entre aquestes, destaca la creació d'un pla de suport, l'actualització del llibre blanc i la convocatòria d'ajudes i subvencions, entre d'altres.


-----------------------
Vic, dimecres 6 d’octubre del 2010

NOTA DE PREMSA
CIU OSONA


RESUM :
Francesc Homs; la importància del tercer sector social a Catalunya


Amb la introducció d’en Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic, trobada amb el tercer sector social: entitats, associacions i empreses que treballen amb els més desafavorits.

Davant de la situació econòmica actual, en Francesc Homs destaca la importància d’aquestes entitats en el suport als més desafavorits. El programa de Convergència i Unió en aquest àmbit és molt clar fent algunes propostes molt concretes:

•    Actualitzar el llibre blanc del tercer sector, que va ser fet per l’últim govern de CiU. Aquest sector representa, aproximadament, el 4% del PIB, per tant tenen un pes important en l’economia del país.

•    Establir un Pla de suport per a les organitzacions, amb un clar caràcter interdepartamental per tal de que en tots els departaments es tingui un tractament homogeni.

•    Compromís per introduir clàusules socials als concursos públics, per tal d’afavorir la contractació d’aquestes empreses del tercer sector.

•    Donar estabilitat al sector: les convocatòries d’ajudes i subvencions han de sortir durant els tres primers mesos de l’any i així les entitats poden tenir una major previsió i organitzar-se de manera endreçada.

•    En alguna tipologia d’entitat establir una estabilitat plurianual, ja que el projecte que desenvolupa s’estén en diferents exercicis. D’aquesta manera es facilita la continuïtat de l’activitat.

Homs destaca que el model d’estat del benestar que promou la Federació Nacionalista és seguint el model suec, que ha sabut adaptar-se a la realitat actual: la Generalitat ha d’establir quins serveis cobreix i la iniciativa privada (empreses, entitats, associacions, etc) ha de ser qui els faci realitat, amb la supervisió del govern català.

L’objectiu de tot plegat és poder donar els mateixos serveis, però amb una menor despesa econòmica. S’ha de tenir en compte que per primera vegada en 30 anys els pressupostos de la Generalitat de Catalunya han disminuït.

D’aquesta manera la societat civil juntament amb l’usuari, son co-responsables de l’activitat i s’introdueix un punt de competència que donarà com a resultat un increment en la qualitat del servei i una optimització dels recursos.

Finalment es destaca la necessitat vital de facilitar les gestions amb l’Administració de la Generalitat. S’han anat fent capes de normatives que compliquen de manera extrema el seu funcionament i això s’ha de corregir.