Betara d'Olost situa cinc dels seus formatges entre els millors del món

Els World Cheese Awards premien vuit formatges de la comarca | A més de l'empresa del Lluçanès, han estat guardonats Mas el Garet de Tona i Mas Rovira de Sora

Publicat el 19 de novembre de 2014 a les 11:14
Actualitzat el 21 de novembre de 2014 a les 20:21
Betara ha estat el gran triomfador del campionat. Foto d'arxiu: Betara

Els formatges osonencs continuen estant entre els millors món. Si més no, així ho determinen els resultats del World Cheese Awards , celebrat a Nantwich (Regne Unit), que han reconegut amb vuit medalles un total de tres explotacions de la comarca. El certamen, on es presenten milers de formatges d'Europa, Nord-amèrica, Austràlia i Sud Àfrica, és considerat el campionat del món d'aquest producte.

Els guardonats han estat Betara d’Olost , Mas el Garet de Tona i Mas Rovira de Sora . Es dóna la circumstància que les tres empreses ja van aconseguir medalles en aquest campionat en les dues darreres edicions. Betara i Mas el Garet també havien pujat al podi en anteriors edicions.

El gran triomfador del campionat ha estat Betara, que ha aconseguit cinc medalles, una més que l'any passat, tornant a ser així la firma més guardonada de tot Catalunya. L’empresa del Lluçanès ha aconseguit dues medalles d'or per dos formatges de cabra, un amb llet crua i l'altre amb pebre; una medalla de plata per un formatge de cabra cremós; i dues de bronze, amb un formatge de cabra amb castanyes i un formatge d'ovella.

Betara és una formatgeria del Lluçanès que elabora formatges tipus artesans i ecològics amb llet de vaca, de cabra i d’ovella, madurats amb l’aire de la montanya, el que els dóna un sabor i una qualitat molt característics de la zona.

Pel que fa a les altres dues explotacions, Mas Garet ha aconseguit una medalla de bronze pel seu formatge amb pebre negre, i Mas Rovira, una de plata per un formatge amb herbes i una de bronze pel Garrotxa-madurat de cabra. El resultat de Mas Rovira de Sora es pot considerar excepcional, ja que ha aconseguit aquest preuat guardó en tres ocasions, i es tracta d’una empresa amb només tres anys de vida.

Un tastet de formatges al Mas el Garet de Tona. Foto: Mas el Garet