Interrupció total de la circulació a l'R3 els dies 25 i 26 de març

Renfe oferirà servei alternatiu per carretera entre les Franqueses i Centelles, i entre el Figaró i Vic hi haurà trens amb reforç de circulacions

Un tren de la R3 amb el Montseny de fons.
Un tren de la R3 amb el Montseny de fons. | Emili Vilamala
Osona.com
21 de març del 2023
Actualitzat el 23 de març a les 18:53h
Renfe ha establert un pla alternatiu de transport per als viatgers de la línia R3 aquest cap de setmana del 25 i 26 de març per les obres que farà Adif a l'entorn de l'estació de la Garriga per a la construcció d'un nou pas inferior per a vianants.

Entre l'Hospitalet i les Franqueses del Vallès hi haurà un tren cada mitja hora en cada sentit. Entre les Franqueses i Centelles es farà transport alternatiu per carretera. Entre el Figaró i Vic hi haurà servei en tren amb reforç de circulacions, i entre Ripoll i Puigcerdà/La Tor de Carol-Enveig, servei complementari en autocar. Es pretén, així, garantir la mobilitat dels viatgers afectats per l'increment de temps derivat del transbordament per carretera entre les Franqueses i Centelles.

El pas inferior de vianants a la Garriga és una nova fase de les actuacions per suprimir dos creuaments d'aquest tipus a l'indret, i s'emmarca en els treballs del desdoblament de l'R3 entre aquest municipi i Parets del Vallès (Vallès Oriental). Un cop acabat, el nou pas inferior constituirà una alternativa per al pas a nivell del quilòmetre 37,492. El pressupost per suprimir els dos passos a nivell és de 3.139.462,37 euros. Adif ja n'ha eliminat tres més a la zona, un també a la Garriga i els altres dos a Granollers.

Per a aquest cap de setmana, les actuacions previstes inclouen, entre d'altres, aixecar les dues vies en una longitud de 18 metres, demolir andanes i murs d'ambdós marges, de l'escala sud i dels murs adjacents, extreure i desviar cables d'energia i comunicacions i excavar a cel obert l'espai necessari per allotjar els calaixos prefabricats del pas inferior.
 

Més obres

Paral·lelament a l'execució d'aquestes obres, Adif està remodelant les estacions de Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, amb un pressupost de 14.507.307,63 euros (IVA inclòs).

Les obres consisteixen en l'adaptació de les vies i dels sistemes d'electrificació i senyalització per al futur desdoblament, així com de prolongació, ampliació i recrescut de les andanes i construcció de passos inferiors adaptats, entre d'altres. La duplicació de la via al tram Parets del Vallès-la Garriga, amb els projectes de via i electrificació adjudicats, té un pressupost de 55.646.085 euros, als quals cal afegir els subministraments aportats per Adif valorats en 8.436.330,2 euros.

L'obra es durà a terme en un tram de 17 quilòmetres que travessa els termes municipals de Parets del Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, tots ells a la comarca del Vallès Oriental.

A més de la construcció d'una nova plataforma per allotjar la segona via, s'executaran 9 viaductes, 7 passos superiors i 9 passos inferiors, així com 5.304,95 metres de murs. De forma paral·lela, es realitzaran nous drenatges transversals i obres civils de cunetes i col·lectors. Pel que fa al sistema d'electrificació, s'executaran nous fonaments, el muntatge de postes de catenària, l'estesa de 25.110 metres de fil de contacte i la instal·lació d'altres elements associats per electrificar la nova via.
Arxivat a