
Can Jubany, de Calldetenes, passa a formar part de la llista de restaurants de l’Estat espanyol distingits amb tres sols Repsol. El restaurant de Nandu Jubany, que fins ara en tenia dos, ha rebut el reconeixement aquest dimecres al migdia, en l’acte de presentació de la Guia Repsol 2013 que ha tingut lloc al Campus Empresarial Repsol de Madrid.
El proper 2013 només sis restaurants catalans i 25 a tot l’Estat espanyol comptaran amb la distinció dels tres sols, una classificació que s’atorga des de 1979 i que reconeix els millors restaurants de l’any. La distinció l’atorguen la Real Academia Española de Gastronomía i la Cofradía de la Buena Mesa, d’acord amb les valoracions fetes també per les acadèmies de gastronomia autonòmiques i els inspectors de restaurant. El paràmetres que es tenen en compte van des de l’estil i qualitat de la seva cuina, el servei de menjador, la bodega o la relació qualitat-preu fins al nivell gastronòmic de la zona i l’emplaçament del restaurant.
Per Nandu Jubany, el tercer sol de Repsol és especialment important perquè “va molt més enllà de la figura del xef i reconeix la feina ben feta del restaurant i l’equip en conjunt, a banda de valorar la riquesa gastronòmica de l’entorn que l’envolta, és a dir, la comarca d’Osona”. El xef també ha volgut destacar que la distinció és “un premi a l’esforç cada dia més gran de tots els membres de l’equip Jubany, que treballem dia a dia per superar-nos”.
La distinció servirà per alleugerir una mica la decepció que va tenir el cuiner, ara fa pocs dies, quan no se li va atorgar la segona estrella Michelin.
Una llarga trajectòria
Can Jubany va obrir les seves portes l’any 1995 de la mà de Nandu Jubany i la seva dona Anna Orte. El 2010, coincidint amb el quinzè aniversari de l’establiment, es va transformar l'espai del restaurant de dalt a baix, situat en una masia tradicional catalana, amb una important reforma de la cuina i de l’interior. La inversió va superar el milió d'euros.
Durant aquests últims anys, la tasca del cuiner ha estat reconeguda amb escreix, amb premis, aparicions a capçaleres importants o activitats molt diverses en certàmens de prestigi.
