​Les obres a les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic començaran aquest febrer

Tindran un cost de més de 2 milions d'euros, i el servei no s'interromprà durant els vuit mesos que duraran les actuacions d'ampliació i millora

Vista general de l'entrada d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic.
Vista general de l'entrada d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic. | ACN
Redacció
30 de gener del 2023
Actualitzat el 07 de febrer a les 15:02h
L'Hospital Universitari de Vic començarà aquest febrer les obres de reforma i ampliació de les Urgènciesque s'allargaran durant vuit mesos. El servei, però, no s'interromprà durant aquest temps. Amb una inversió de més de 2 milions d'euros que aporta el Servei Català de la Salut i el Consorci Hospitalari de Vic, es tracta de l'obra de major envergadura que s'ha fet mai al centre. Unes millores que permetran ampliar un 30% l'espai d'Urgències amb 11 nous punts d'atenció. 

La direcció del centre ha explicat que són conscients de les molèsties que ocasionaran, especialment de sorolls, a pacients i treballadors, però que es prendran mesures per pal·liar-les en la mesura del possible. "Hi haurà pols, soroll i vibracions", ha dit el director de Serveis, Jaume Castellano en referència als dos mesos d'obres de gran impacte que tenen per endavant. Amb tot, però, estan convençuts que el resultat final serà molt positiu. La zona d'Urgències passarà dels 1.400 m2 actuals a tenir-ne uns 450 m2 més, a banda de la remodelació interior en uns 400 m2 més.

La data exacta de l'inici d'obres no se sap amb exactitud, però serà el 13 de febrer a tot estirar. Aquest dilluns representants del centre hospitalari han exposat els detalls tècnics d'unes obres que han qualificat de "necessàries". La cap d'unitat d'Urgències, Visi Garcia-Mota, ha subratllat que calia separar millor l'àrea d'atenció i diferenciar, per exemple, els usuaris infantils dels adults i a la vegada, disposar d'espais adaptats i funcionals.

Així, la remodelació permetrà millorar els accessos, fer sales d'espera més àmplies, i espais de treball més funcionals i còmodes. La nova distribució també permetrà crear zones diferenciades segons el tipus de pacient com són les urgències pediàtriques, les de salut mental i els pacients en observació.
 

Les noves Urgències de l'Hospital de Vic se situaran a la planta -1 de l'edifici, encara per construir Foto: ACN

Nou mòdul d'atenció

La part més gran de les obres serà la construcció d'un nou mòdul de 49 x 10 metres, annex a les actuals instal·lacions, on hi haurà cinc boxes pediàtrics amb sala d'espera pròpia i cinc boxes d'observació amb bany. Tot, amb vistes a un pati amb ventilació i il·luminació natural. Fins ara, només hi havia 2 boxes específics per a infants.

"Aquesta serà la primera fase de l'obra i la més delicada", segons el cap de Serveis, Jaume Castellano. Les Urgències estan a la planta -1 de l'Hospital, de manera que per construir aquesta ampliació caldrà perforar el subsòl i aixecar un tram de calçada que es troba davant de Consultes Externes. El cap de Serveis ha alertat que les obres generaran molt de soroll, "perquè cal picar roca". També algunes vibracions.

Les molèsties per les obres, que també modificaran el sentit del trànsit a l'exterior del centre, també podrien tenir repercussió a altres àrees de l'hospital que són properes a Urgències com els laboratoris o els quiròfans.
Arxivat a