​Manlleu posa 47 sancions des de principis de març per no participar correctament al porta a porta

N'hi ha 28 més en curs d'aplicació malgrat que l'ajuntament diu estar satisfet amb les dades de la recollida selectiva

Recollida porta a porta a Manlleu.
Recollida porta a porta a Manlleu. | Adrià Costa
Redacció
23 de març del 2023
Actualitzat el 24 de març a les 8:47h
El passat novembre Manlleu comença a aplicar el nou model de recollida de residus porta a porta. L'Ajuntament de la ciutat va donar un marge d'un mes a la ciutadania perquè s'adaptés a la nova mesura, però avançava que tindria "tolerància zero" amb les persones que no participessin correctament i abandonessin els residus a la via pública.

Fa unes setmanes, el consistori explicava que la ciutadania s'havia adaptat "molt bé" al sistema i que els resultats eren positius. En aquesta línia, la ciutat ha passat d'un 72,1% de la recollida selectiva a un 85,2% i un 86,5% dels habitatges ja participen del servei.

Malgrat l'alta participació, entre el 24 de novembre i el 9 de gener es van enviar 36 avisos a persones que no gestionaven bé els residus, i segons informa l'ens, des de principis d'aquest mes de març ja s'han imposat 47 sancions i n'hi ha 28 més en curs d'aplicació. Les multes emeses fins al moment tenen caràcter lleu i contemplen sancions de 100 euros, tot i que les persones reincidents rebran una segona amonestació de 200 euros. En el cas que la situació d'incompliment continuï, l'ajuntament aplicarà multes de major import que poden arribar fins a 3.000 euros.
Arxivat a