Vic reobre les dutxes de les instal·lacions esportives municipals

Des del mes de febrer, com a mesura per a l'estalvi d'aigua, només funcionaven els dies de competició oficial

El pavelló del Castell d'en Planes de Vic, com la resta d'equipaments esportius municipals, reobren les dutxes els dies d'entrenament.
El pavelló del Castell d'en Planes de Vic, com la resta d'equipaments esportius municipals, reobren les dutxes els dies d'entrenament. | Ajuntament de Vic
Redacció
30 de maig del 2024
Actualitzat a les 17:51h

L'Ajuntament de Vic ha decidit obrir de nou les dutxes dels equipaments esportius municipals en els dies d'entrenament, una decisió efectiva des d'aquesta setmana i com a resposta a l'actualització de la situació hídrica de la ciutat –s'ha passat de l'estat d'emergència a la d'excepcionalitat-. Des del mes de febrer, les dutxes de les instal·lacions esportives de la capital d'Osona només podien utilitzar-se els dies de competició oficial.

Millora de la situació, però amb precaució

Des del maig del 2023, la ciutat de Vic es troba en fase d'excepcionalitat per la sequera històrica que viu Catalunya amb la disminució dels recursos hídrics disponibles i la manca de precipitacions a la zona de la capçalera del Ter, la qual abasteix d'aigua la capital d'Osona.

Amb tot, les pluges de les últimes setmanes han ajudat a revertir la tendència. Per exemple, el percentatge d'emmagatzemat d'aigua al pantà de Sau ha passat del mínim històric de l'1,0% -xifra registrada el passat 2 de març de 2024- a un 26,02% -dada a 27 de maig del 2024-. Malgrat que les dades són lleugerament millors que en les mateixes dates que l'any passat –el 27 de maig de 2023 l'embassament de Sau estava al 12,1%-, els registres continuen lluny de les mitjanes de la darrera dècada.

La regidora de Manteniment i Serveis de Vic, Ester Coma, recorda que, malgrat que la situació hagi millorat durant les últimes setmanes, "no ens podem relaxar. És imprescindible que tots continuem fent un ús responsable de l'aigua per garantir la sostenibilitat dels nostres recursos hídrics a llarg termini".

Pla d'Emergència per Sequera de Vic

El juliol del 2023, el ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar el Pla d'Emergència en Situacions de Sequera a la ciutat, un document que estableix mesures i restriccions aplicables en cadascun dels diferents estats declarats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Entre altres, en destaca la reducció del consum en un 15% per part dels usuaris industrials respecte a la mitjana dels tres últims anys. En aquest sentit, el consistori vigatà ha requerit a les empreses de la capital d'Osona que compleixin amb aquesta reducció. D'altra banda, l'Ajuntament de Vic i l'Ajuntament de Gurb s'han coordinat perquè els industrials dels polígons respectius rebin les mateixes instruccions.

A Vic, cada 15 dies es reuneix el comitè d'emergència en situacions de sequera per analitzar l'estat de les captacions, l'evolució dels recursos disponibles i el consum de la ciutat per determinar l'aplicació de les mesures establertes en el Pla de Sequera.

Tanmateix, des del consistori vigatà s'està treballant en el desplegament de mesures durant els mesos d'estiu i per a possibles onades de calor, unes accions que, detallen, es donaran a conèixer durant les pròximes setmanes.

Arxivat a