La histèria s'ha apoderat del poder. Centenars, potser milers de personatges amb altes responsabilitats d'Estat viuen amb angoixa els lliuraments, implacables, de Wikileaks. Allà llegeixen el que han dit, en converses de confiança i copet a l'esquena, a d'altres mandataris com ells. I, el que és pitjor, el que diuen d'ells la resta de components de l'aristocràcia política transnacional.
Ara sabem, per exemple, que l'actitud submisa del govern espanyol s'ha mantingut, ininterrompudament, en la mateixa línia que relliga el bany de Manuel Fraga a Palomares fins a l'ocultació actual del PSOE de la toxicitat per a les persones d'aquella càrrega de plutoni radiactiu. Els consells de ministres que presidia Franco i els de Zapatero són indistingibles, a ulls dels nordamericans.
Però el pitjor és que les filtracions continuen i tots els governs del món, units en una lluita solidària i de classe, són incapaços d'aturar-les. No els serveix de res muntar una ridícula acusació de violació contra l'impulsor de Wikileaks. A més, la defensa de la lliure informació l'han assumit una massa, enorme i informe, de joves/adolescents que responen amb atacs informàtics impossibles de preveure.
Sense secrets, la cort perd el misteri i la fascinació. I quan els súbdits s'adonen que encara no són ciutadans la democràcia és més a prop.
ARA A PORTADA
Publicat el 11 de desembre de 2010 a les 22:59
Et pot interessar
-
Política Illa reivindica la policia i la justícia davant el cas Torre Pacheco: «Qui la fa, la paga, sigui qui sigui»
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Feijóo, després de la imputació de Montoro: «Que s'investigui el que s'hagi d'investigar»
-
Política L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya