"A Barcelona volem ser aquesta ciutat d'amor, de llibertat, de respecte, d'igualtat, on tothom pugui ser com vulgui i que això no només no sigui un problema sinó que sigui un motiu de felicitat i motiu d'orgull", ha afirmat Colau. I ha afegit que "tan de bo puguem aconseguir-ho perquè seria una de les millors contribucions que podem donar al món". La candidata de Barcelona en Comú ha demanat que la capital catalana ha de demostrar que "sí que es pot ser una ciutat feminista, orgullosament diversa i per això ser més feliços".
ðŸ“½ï¸ "En Barcelona queremos ser ciudad de amor, de libertad, de respeto, de igualdad" @AdaColau#BarcelonaFeminista https://t.co/d4vHMyIlv8 pic.twitter.com/HAtnUFZGA4
— Barcelona en Comú (@bcnencomu) 22 de maig de 2019
Colau i Wyllys, que han reconegut que quan es van conèixer ara fa uns mesos "hi va haver amor a primera vista", han defensat que cal un front comú per enfrontar-se a l'extrema dreta i els seus discursos d'odi. "A les eleccions del 28-A ja es va crear una espècie de cinturó contra el discurs de Vox, però ara també s'ha de fer a les eleccions municipals", ha proclamat Wyllys. L'exdiputat brasiler, que des que l'ultradretà Jair Bolsonaro va arribar al poder va marxar del Brasil i ara viu a Berlín, ha demanat el vot per Barcelona en Comú per continuar amb les polítiques d'aquest darrer mandat i enfrontar-se a l'extrema dreta amb "valentia, saviesa i competència".
Posar el feminisme en el centre de l'agenda política
Colau ha assegurat que la creació de la Regidoria de Feminismes i LGTBI va ser tota "una declaració d'intencions" quan van començar a governar l'any 2015. La cap de llista dels comuns a les eleccions municipals ha explicat que van voler fer visible una realitat de la ciutat, una realitat que havia estat "criminalitzada i agredida" i que Barcelona en Comú va voler posar en el centre de l'agenda política. Així, la candidata ha afirmat que "el feminisme ho ha d'impregnar tot".
"El missatge més poderós és que veiem el feminisme i la política de l'orgull de la diversitat, com una oportunitat democratitzadora per a tots els veïns de la ciutat", ha afirmat Colau. I referint-se a la creació del centre LGTBI de la ciutat, ha insistit que "no es tracta de tolerància, sinó que es tracta que Barcelona se senti una ciutat orgullosament diversa i feminista".
[blockquote]"En el meu cas personal, he patit moltes més agressions per ser dona que per la meva bissexualitat"[/blockquote]
La conversa entre Colau i Wyllys també ha deixat alguns experiències molt personals: "En el meu cas, he patit més agressions per ser dona que per ser bisexual", ha reconegut la candidata. Que ha recordat el dia que va fer públic que era bisexual: "Quan ho vaig dir a Tele 5, ho vaig fer amb naturalitat perquè va sortir a la conversa. He tingut la sort de créixer en una família progressista i mai he patit pressions importants per aquesta qüestió. No obstant, la importància d'aquest gest la vaig viure després, quan al carrer moltes dones grans i també nois i noies molt joves, em va abraçar i em van dir que havia estat molt important per a ells que jo ho hagués explicat públicament".
En aquest sentit, Colau ha reconegut que es va sentir molt responsable per haver-ho explicat i ha llançat un missatge d'alerta: "Vivim en una Barcelona que, de vegades, tendim a ser una mica autocomplaents i pensem que som una ciutat molt guai, molt democràtica, molt feminista, molt diversa; però en una societat que mil·lenàriament és patriarcal, masclista, homòfoba i masclista; continua passant a tots els barris i amb gent molt jove", ha conclòs.

La Plaça del Diamant ha quedat petita per escoltar el diàleg entre Colau i Wyllys Foto: Barcelona en Comú
Laura Pérez reivindica el feminisme de Colau
A l'acte també hi ha participat Laura Pérez, número quatre de la llista de Barcelona en Comú a les eleccions municipals i regidora de Feminismes i LGTBI amb Colau. Pérez ha criticat la "condescendència" que considera que van tenir Ernest Maragall i Manuel Valls, amb Colau durant el debat a TV3 d'aquest dimarts a la nit. Segons ella, Maragall va actuar com si fos l'avi de la candidata dels comuns i Valls com si en fos el pare. A més, ha criticat que l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, es comportés com si fos l'alcalde de la ciutat. "Són fills sans del patriarcat", ha afirmat.
ðŸ“½ï¸ "Quatre anys després podem dir, orgulloses, que hem donat un gir radical en la política feminista d'aquesta ciutat"@laurapcastano #BarcelonaFeminista 💜✊ https://t.co/d4vHMyIlv8 pic.twitter.com/ZeJmhjjfZn
— Barcelona en Comú (@bcnencomu) 22 de maig de 2019
A més, també ha criticat la candidata de JxCat, Elsa Artadi, que ha dit que el seu feminisme és oposat al de Colau. Pérez ha afirmat que no només són "oposades" pel que fa al feminisme, sinó en totes les matèries: "Totes les polítiques dels partits de dretes són completament oposades a les nostres en tots els camps. Nosaltres no tenim un feminisme obsessionat perquè les dones estiguin a la cúpula de l’Íbex-35 sinó perquè la cultura econòmica no estigui basada en la competitivitat i sostinguda pel treball invisible de les dones".