I malgrat els intents de la coalició per capitalitzar el simbolisme que Barcelona en Comú -el partit d’Ada Colau- ha adquirit com a força del canvi en l’àmbit municipal, l’alcaldessa de Barcelona s’ha reafirmat en la seva intenció de no entrar en el debat electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya.
Aquest matí, en una entrevista a RAC1 n’ha volgut deixar constància. “L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat viuen processos polítics diferents i per tant Barcelona en Comú ha decidit no implicar-se directament en la campanya. Donarem llibertat de vot a tots els nostres membres”, ha explicat.
Tot i això, no s’ha estat de donar suport velat a la candidatura Catalunya Sí que es Pot i especialment al seu cap de llista Lluís Rabell. “Desitjo que hi hagi candidatures pel canvi que assoleixin els màxims resultats. I jo puc dir, a més, que fa anys, dècades, que conec Lluís Rabell. Poso la mà al foc pel seu compromís i la seva honestedat. És una persona que m’estimo moltíssim i amb qui he compartit moltes lluites a peu de carrer”, ha conclòs Colau, sense demanar el vot explícit per la candidatura de confluència d’esquerres.
Aquest matí, Ada Colau ha coincidit amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, als estudis, on també ha estat entrevistat i han intercanviat una conversa curta i formal. “Com et trobes”, ha dit ella. “Estic molt cansat”, ha contestat el secretari general de Podem, partit que al costat ICV i EUiA s'aixopluga sota el paraigua de la candidatura Catalunya Sí que es Pot.
La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital
Totes les notícies de Catalunya Sí que es Pot de les eleccions del 27-S
Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S
Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S
Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?
Enquesta: què votaràs el 27-S?
La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament
Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions