Des del passat dia 22, Plataforma per Catalunya (PxC) disposa de 67 regidors a diversos ajuntaments d'aquest país, entre ells dos a L'Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat de Catalunya. Tot això, amb molt poca cobertura mediàtica i a partir d'una campanya electoral relativament modesta. De fet, no hi ha cap mitjà que, per línia editorial, simpatitzi amb un partit basat en una xenofòbia esquemàtica i instintiva.
Per això sorprèn que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) hagi emès un informe en el qual es fa una advertència indirecta als mitjans de comunicació en general en el sentit que "no haurien de convertir-se en altaveus amplificadors de les opcions clarament xenòfobes". Com si els electors no tinguessin criteri o se'ls activessin reaccions infantils d'imitació dels mals comportaments.
Ni el CAC ni els periodistes no tenim dret a decidir què poden saber i què no els qui accedeixen als nostres continguts. Anglada és real, com ho són també Le Pen i la resta de l'extrema dreta europea. Així que, ja que el CAC és incapaç de garantir una informació política lliure d'interferències dels partits, esperem que tampoc no pugui decidir quines notícies es poden publicar i quines no.
ARA A PORTADA
Publicat el 01 de juny de 2011 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Un relleu a Junts que va més enllà de les municipals
-
Política El PP s'indigna per una activitat de «tir al feixista» a la festa major de la UPF
-
Política Illa defensarà la «diversitat» i la necessitat de «sumar capacitats» a la conferència de presidents
-
Política Segones Creus de Sant Jordi del postprocés: «Cal que insistim en allò que ens uneix»
-
Política Els canvis fiscals no inquieten (per ara) els promotors del Hard Rock
-
Política El Parlament investigarà les irregularitats i els casos de violència sexual a la DGAIA